• Načítám...
>

ON Příbram otevřela novou gynekologii

Po dlouhých měsících příprav se v ON Příbram otevřela dvě nová patra, která nabídnou kompletní gynekologicko-porodnické služby. Pacientky se mohou těšit na moderní prostředí s nadstandardními pokoji.

Reklama

V příbramské nemocnici byla dokončena dvouletá rekonstrukce oddělení gynekologie, které je součástí pavilonu D. Kompletní opravou prošlo lůžkové oddělení ve 2. patře, které nabídne pohodlí celkem 18 pacientkám. Moderní proměna se dotkla i prvního patra gynekologické ambulance. Ta disponuje novým operačním sálem a denním stacionářem.

"Na odděleních lůžkových na tom stacionáři jsou technologie, kde sledujeme stav pacientky, její tlak, pulz, oxymetrii vzdáleně přes síť, takže můžeme jakékoliv lůžko monitorovat. Sestry vidí stav pacientky na centrále, nepotřebujeme tedy JIP, což samozřejmě dělá provoz bezpečnější a také to je velmi efektivní péče," řekl Petr Chudáček, primář gynekologicko-porodnického oddělení.

Nemocnice zároveň zakoupila nejmodernější přístrojové vybavení, které bude využíváno lékaři zejména při menších zákrocích. 

"V dnešní době se do technologie doplnila 3D laparoskopie, kde vidíme pohled do dutiny břišní 3D laparoskopem," řekl Petr Chudáček.

Financování tohoto projektu zajistil Středočeský kraj.

"Tato investice již byla zahájena v roce 2017. Dnes jsme u toho, abychom ji převzali do řádného provozu v plném rozsahu. Přibližná částka, kterou Středočeský kraj investoval, že pohybuje kolem 125 až 130 milionů korun," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Opravou prošel i suterén se šatnami a technickým zázemím. V rámci rekonstrukce byl vybudován výtah, který bude sloužit pro převoz pacientek v rámci celého pavilonu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu