• Načítám...
>

V Lysé nad Labem se sešli chovatelé

V Lysé nad Labem se konal 15. ročník výstavy Náš chovatel. Na té se mohli návštěvníci podívat na chovatelské skvosty malého domácího zvířectva jako jsou králíci, holubi a slepice. Organizátoři zároveň ocenili nejlepší chovatele ze Středočeského kraje.

Reklama

V jedné z hal Výstaviště v Lysé nad Labem se nepřetržitě ozývá kohoutí kokrhání. To se tady znovu překřikují soutěžní kohouti v rámci dalšího ročníku Náš chovatel. Také tento rok mohou návštěvníci obdivovat malá domácí zvířata, jako jsou králíci, holubi nebo slepice. A to už popatnácté.

"V jedné hale uvidí právě kompletní mezinárodní výstavu těch králíků strakáčů, kteří jsou samostatně. Ve druhé hale je výstava Náš chovatel, která začíná kolekcemi velkých plemen králíků, následují všechna ostatní plemena menších druhů králíků, následně přejde mezi expozice holubů, kteří jsou zase členěni na jednotlivá plemena a jejich barevné rázy. Odtud přejde k expozicím drůbeže hrabavé, tedy slepice, perličky a všechna možná plemena a rázy a končí to vodní drůbeží, tedy husy, pižmovky a kachny," řekl Ladislav Žoha, manažer výstavy. 

V rámci zahájení výstavy zároveň předali organizátoři a pozvaní hosté ocenění těm nejlepším chovatelům Středočeského kraje. Ceny si odnesli zástupci okresů v jednotlivých kategoriích podle zvířat. Celkové vítězství pak letos slavil okres Nymburk. Jeho zástupci ale zdůraznili, že vášeň pro chovatelství pomalu uhasíná.

"Je nás čím dál méně. Staří umírají a noví nejsou. To chovatelství pro mladé lidi není, je to starost a tak dále. Dnes mladí mají akorát počítače a podobně," řekl Oldřich Vízek, předseda ČSCH, Okresní organizace Nymburk.

Výstava každoročně přivítá kolem 2,5 tisíce kusů zvířat. Letos se ale podařilo počet zvýšit o dalších 500. Vystaveno tak bylo na 3 tisíce kusů domácího zvířectva.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu