• Načítám...
>

Infrastrukturní fond pomůže obcím

Sto šedesáti miliony korun pomůže kraj středočeským městům a obcím v rámci dotací z rozpočtu Středočeského Infrastrukturního fondu. Peníze mají posloužit k obnově základních a mateřských škol a vodohospodářské infrastruktury. Program budou na svém zasedání schvalovat zastupitelé kraje.

Reklama

Středočeští radní schválili poskytování dotací z rozpočtu Středočeského infrastrukturního fondu. V něm bude v letošním roce celkem 160 milionů korun.

"Jsou dvě hlavní témata. To první je školství. To znamená, že my víme, že nejvíce je známo, že Středočeský kraj trápí nejvíce infrastruktury ve školství, tedy školy a školky. Tam je určena částka 110 milionů korun," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Padesát milionů korun pak poputuje na obnovu vodohospodářské infrastruktury. Zejména na opravy čističek odpadních vod.

"Středočeský kraj potřebuje především tyto 2 druhy investic. A proto již čtvrtý rok budeme touto částkou přispívat na rozvoj," řekl Gabriel Kovács, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Žádat o dotace z tohoto fondu mohou města a obce, která musí splňovat daná kritéria.

"Tento infrastrukturní fond podporuje vícezdrojové financování. První základní podmínkou je, že žadatel musí uspět v nějakém dotačním titulu, které vypisuje většinou Ministerstvo pro místní rozvoj. Druhou podmínkou je, že ta spoluúčast na této investiční akci musí být tak vysoká, že to danou obec zatěžuje. Těch prostředků v rozpočtu kraje je omezené množství a my je chceme prioritně dát těm obcím, u kterých ta spoluúčast tvoří více než 35 %," řekl Gabriel Kovács.

Lhůta pro podávání žádostí o dotace z tohoto fondu je stanovena od 1. dubna do 4. května. Program ale nejprve musí schválit zastupitelstvo kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu