• Načítám...
>

Církvice prochází modernizací

Obce ve středních Čechách se stále modernizují. Důkazem toho je i Církvice. Tam se po několika letech dočkali kompletní dostavby hřiště včetně budovy pro zázemí. Obec ve spolupráci s krajem navíc vybudovala podtlakovou stanici kanalizace. Vyřešila tím dlouholetý problém, který trápil nejen vedení obce ale i její obyvatele.

Reklama

Středočeská obec Církvice dokončila 3. etapu výstavby hřiště. S jeho budováním se za pomoci dotací začalo už v roce 2011. 

"První dotace byla z Regionálního operačního programu Středočeského kraje. Bylo to na víceúčelové hřiště s umělým povrchem. Ve 2. etapě jsme žádali na MŠMT. V této fázi se udělalo hřiště s umělým povrchem, umělou trávou 3. generace pro naše fotbalisty a dodělávaly se tam chodníky, komunikace, je tam dětské hřiště, běžecká dráha 60 metrů dlouhá, doskočiště a hod koulí," řekl Jiří Volenec, starosta obce Církvice.

Třetí etapou byla výstavba budovy pro zázemí. Ta byla vybudována za finanční podpory kraje. Sportovci tu najdou nejen šatny, ale také sociální zařízení nebo místnost pro rozhodčí. Budovu může využívat také základní a mateřská škola. Hřištěm to ale nekončí. V obci byla vybudována také podtlaková stanice kanalizace.

"My se už asi 3 roky snažíme každý rok vypsat titul na granty v oblasti životního prostředí na budování vodohospodářské infrastruktury. A tady jsme otevírali i vodohospodářskou infrastrukturu v obci Církvice, kde doplňovali podtlakovou kanalizaci a další zařízení, která měla doplnit kanalizaci v této obci. My jsme dali dotaci 1,7 milionu korun a celé to stálo kolem 2,5 milionu korun," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Kapacita podtlakové stanice je ale mnohdy nedostačující. Vedení obce proto zvažuje do budoucna její rozšíření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu