• Načítám...
>

Stochovští klempíři zabodovali

V areálu Střední školy služeb a řemesel Stochov se opět uskutečnila soutěž odborných dovedností oboru středního vzdělání klempíř. Ta se koná již tradičně pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje.

Reklama

Soutěže odborných dovedností oboru klempíř se tento rok zúčastnilo nejvíce týmů v historii. Jejich úkolem bylo během 13 hodin co nejlépe pokrýt maketu střechy.

"Kdy v jedné střešní rovině byl udělaný prostup, tedy střešní arkýř. A pro letošní ročník se nám přihlásilo celkem 8 družstev, což je nejvíce v historii od té doby, co tu soutěž pořádáme," řekl Martin Dundr, zástupce ředitele školy.

I letos tuto soutěž ovládli studenti Střední školy řemesel a služeb Stochov. Druhé místo obsadili studenti Integrované střední školy z Moravské Třebové.

"Nejtěžší je vždy to, jak začít, dát tam plechy, rozložit si to, vědět co kam dát, připravit si to podle potřeby. A pak už je to jen o trpělivosti, dělat vše do detailu, když se něco pokazí, snažit se to opravit, pokud to jde. Pokud to nejde, nějak to zamaskovat nebo to vymyslet jinak," řekl Lukáš Váchal, vítězný tým.

"Potom bylo těžké dávat tam všude ty dilatační lišty, které tam musí být. Když tam nejsou, tak ten materiál potom nemá tu funkčnost, kterou má mít, tu roztažnost. A potom to, jak se tam ten plech zvedal, tak to tam upevnit. To si myslím, že bylo nejtěžší," řekl Lukáš Víšek, vítězný tým.

Záštitu nad soutěží převzal Středočeský kraj.

"Obzvláště dnes platí to, že řemeslo má zlaté dno. Šikovný řemeslník se určitě bude mít mnohem lépe, než nešikovný manažer s nejistou budoucností. A ta budoucnost toho šikovného řemeslníka, ta je určitě jasně dána," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Tým ze Stochova má před sebou ještě jednu výzvu - obhájit 1. místo na celorepublikové soutěži v Brně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu