• Načítám...
>

V Mělníku se bude coworkingovat

Na náměstí Míru v Mělníku v současné době vzniká coworkingové centrum. Jedná se takzvanou sdílenou kancelář, která bude ideálním zázemím pro samostatnou činnost či spolupráci.

Reklama

Sdílený pracovní prostor nebo také sdílená kancelář, která je ideálním prostředím pro samostatnou činnost či spolupráci různých osob. To je coworkingové centrum. Právě toto centrum vzniká v současnosti v Mělníku.

"Obrátili se na nás lidé, kteří tvrdí, že ne každý potřebuje mít svoji vlastní kancelář. A dnes už ve velkých městech je poměrně běžné, že se používají takové sdílené coworkingové kanceláře, kam si může přijít v určitou dobu a vykonávat tam veškeré ty administrativní práce, které potřebuje," řekl Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

A právě proto nabídlo město Mělník prostor, který je v jeho majetku a nachází se v prvním patře v pasáži U Koruny.

"Dlouhodobě se nám ho nedařilo využít. Přišli jsme tedy s nápadem, abychom v podstatě bez stavebních úprav jen s drobnými změnami tento prostor upravili na to coworkingové centrum. Rekonstrukce jsou v podstatě ukončené. Ony spočívaly většinou jen ve výměně nábytku, vymalování a hlavně v rozvodu elektřiny. Tyto práce by měly být skončeny do konce února a pak bychom během března, se spolkem, který to bude provozovat, připravili vlastní provoz," řekl Milan Schweigstill.

Tento spolek už má zkušenosti s provozováním obdobných coworkingových center např. v hlavním městě.

"A kdo se bude chtít stát členem toho zapsaného spolku, aby mohl využívat kdykoliv zdejší prostory, bude muset zaplatit nějaké členství. To ještě není stanoveno," řekla Barbora Walterová Benešová, tisková mluvčí města Mělník.

"Jedna místnost se upravuje jako takový malý přednáškový sál, takže by bylo možné tam dělat i nějaká školení nebo některé podobné akce," řekl Milan Schweigstill.

První coworkingové centrum v Mělníku by mělo být slavnostně otevřeno v dubnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu