• Načítám...
>

Votice chtějí být zelenější

Votice kromě běžné údržby zeleně chtějí tento rok sázet nové stromy a keře. Dočkat se má nejen centrum města, ale třeba i návsi místních částí nebo aleje. A i když je zima, má místní zahradnice stále napilno.

Reklama

Údržba zeleně ve Voticích, mezi které patří např. i sekání trávy nebo sestřihávání keřů, stojí městskou kasu zhruba 2 miliony korun ročně. V tomto a příštích letech ale chtějí Votice získat peníze z dotací, které by město a jeho místní části udělaly ještě zelenější.

"Na návsi, kde předtím proběhly architektonické studie, jedná se o návsi v Martinicích, v Beztahově a v Kalištích, kde bychom rádi nějakým způsobem dosadili původní druhy, kde to bude nutné, tak samozřejmě vykáceli zeleň, která tam nepatří," řekl Jiří Slavík, starosta Votic.

Nových stromů a keřů se ale dočká i nejstarší sídliště ve městě. A obnovovat se budou i aleje.

"Např. z Mysletic do Větrova, kde to ovšem předpokládá dohodu s vlastníky pozemkům. Podobnou cestu máme i třeba z Beztahova do Košovic, kde bychom také rádi obnovili alej. A další takové místo je původní úvozová cesta z Votic k rybníku Pilař, kde vzniká nové biokoupaliště," řekl Jiří Slavík.

Votice mají i vlastní zahradnici, která se stará např. o záhonky nebo květinovou výzdobu. Teď přes zimu má ale jiné starosti.

"Momentálně tady pracuji, jak vidíte, na ptačím krmítku. S mým kolegou jsme ho vyráběli, že ho dáme do záhonu. Je to hlavně proto, že se lidé hodně ptali, jestli by tady mohli krmit ptáky. Jinak se klasicky ty zahradnické práce v zimě připravují na tu sezónu, takže teď jsem třeba myla květináče, dezinfikovala jsem je," řekla Renata Barešová, zahradnice.

Už za pár měsíců by pak celé centrum města mělo rozkvést v plné kráse. Tento rok tu bude plno jarních cibulovin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu