• Načítám...
>

Kolín má nové autobusy MHD

Nového dopravce a s ním i kompletně nové autobusy má městská hromadná doprava v Kolíně. Ve městě kromě 17 klasických dvanáctimetrových autobusů budou jezdit i 2 minibusy. Zvýší se i komfort pro cestující, autobusy totiž nabídnou USB nabíječky nebo wifi připojení.

Reklama

Kolínská MHD má od 1. února nového dopravce. 

"Původní společnost tady fungovala více než 15 let. My jsme se rozhodli, že vypíšeme novou koncesi na nového provozovatele na dalších 10 let, kde jsme obdrželi 2 nabídky. Vítězem se stal nový provozovatel, který si myslím, že nabídne nejen větší komfort pro cestující, protože základní podmínkou bylo i 19 zcela nových autobusů," řekl Michael Kašpar, starosta města Kolín.

Sedmnáct autobusů je klasických dvanáctimetrových a jsou tu i 2 minibusy s délkou 8 metrů. Ty budou obsluhovat linky 13 a 5.

"Především jsou to nové moderní autobusy, jsou plně nízkopodlažní, jsou klimatizované, což předpokládám, že v létě určitě cestující ocení. Jsou vybavené USB nabíječkami, cestující se budou moci bezplatně připojit k wifi síti, jsou vybavené z důvodu bezpečnosti cestujících a řidičů kamerovým systémem a je v nich možno platit bezkontaktně platebními kartami nebo kolínskou Klíčenkou," řekl Martin Pípal, výkonný ředitel OAD Kolín.

Pro občany a návštěvníky Kolína se ale kromě nových autobusů nic nezmění. Jízdní řády, počet linek a ceny jízdenek zůstávají beze změn.

"Připravujeme spuštění eshopu, který bude fungovat na adrese www.mhdkolin.cz. Tam si cestující po krátké registraci budou moci koupit časové kupóny," řekl Martin Pípal.

Za 10 let provozování autobusů zaplatí Kolín 345 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu