• Načítám...
>

Škola v Brodcích má novou kotelnu

Brodce na Boleslavsku mají v místní škole nový plynový kotel. Ten si mohli pořídit i díky štědré dotaci Středočeského kraje, který pokryl více než tři čtvrtiny celkových nákladů.

Reklama

ZŠ a MŠ Brodce má nový zdroj vytápění.

"My máme školní areál, který tvoří 3 budovy. Celý areál je vytápěn z jednoho prostoru. Ta předchozí kotelna byla 20 let stará a v podstatě poslední 2 nebo 3 roky byla udržována velice problematicky, protože náhradní díly na tak staré kotle se již nedaly sehnat," řekl Josef Šimůnek, ředitel ZŠ a MŠ Brodce.

A tak se vedení městyse Brodce rozhodlo pořídit novou kaskádovou kotelnu.

"My se chystáme přistavovat školu, takže zároveň to už bude sloužit pro tu novou část. Předpokládám, že to nové zařízení v každém případě ušetří plyn. O tom nás ubezpečil ten výrobce, takže doufám, že to pocítí škola i finančně," řekla Edita Nová, starostka městyse Brodce.

Pořizovací náklady včetně prací a úpravy komínů byly skoro 1,1 milionu korun. Částkou 830 tisíc korun přispěl Středočeský kraj z fondu obnovy venkova.

"Středočeský kraj velmi rád přispěl již tradičně z Fondu podpory venkova, který zajišťuje obcím dotaci tisíc korun na obyvatele. Ten fond je velmi populární, protože my nestanovujeme, na co to mohou obce použít, takže ony si to použijí tam, kde to opravdu potřebují," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

ZŠ a MŠ v Brodcích v současnosti navštěvuje 299 žáků a dětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu