• Načítám...
>

Aplikace ukáže nejbližší hydrant

Hasiči v Kolíně dostali nového pomocníka. Jedná se o aplikaci, která jim ukáže nejbližší hydrant v okolí a tím jim usnadní práci při zásahu. Aplikace prozatím obsahuje 70 hydrantů a v budoucnu by se jejich počet měl výrazně zvýšit.

Reklama

Energie AG Kolín společně s kolínskými hasiči vyvinula novou aplikaci s názvem Florian. Ta pomůže požárníkům při případném zásahu. Dozvědí se totiž, kde mají nejbližší hydrant, ze kterého mohou čerpat vodu.

"Ten samotný zákrok to usnadní v tom, že ten velitel zásahu bude mít v tom daném čase okamžitě informaci, kde má nejbližší funkční hydrant, ke kterému může poslat zásahovou techniku. A ta technika tam bez problémů načerpá vodu a zase se vrátí zpět k zásahu a může ji dodávat na to požářiště," řekl Dalibor Zeman, ředitel ÚO Kolín HZS Stř. kraje.

"Aplikace byla koncipována tak, aby byla co nejjednodušší, aby ti hasiči ve chvíli zásahu jen na pár kliknutí dostali co nejvíce informací, ať je to průtok hydrantu, jeho dimenze, potvrzení o jeho použitelnosti, že ten hydrant měl revizi, že je opravdu funkční, že se mohou spolehnout. A v neposlední řadě i fotografii hydrantu, kde se nachází," řekl Tomáš Holub, technický ředitel Energie AG Kolín. 

To je dobré zejména u podzemních hydrantů, které se mohou nacházet v blízkosti domů či parkovacích míst.

"V tuto chvíli aplikace čítá 70 hydrantů. Jedná se téměř výhradně o hydranty, které spravuje Vodohospodářské sdružení Kolín. Dále již máme naplánováno s místním HZS rozšiřování a vytipovávání dalších vhodných hydrantů, které budeme prověřovat," řekl Dalibor Zeman.

Mezi 70 hydranty, které jsou zmapovány v aplikaci, jsou např. ty z historického centra města Kolína, sídliště a průmyslové zóny. Nachází se tu ale i hydranty např. z Týnce nad Labem nebo Ovčár.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu