• Načítám...
>

Poděbrady dotují kastraci koček

Nově si obyvatelé Poděbrad mohou na místní radnici požádat o finanční příspěvek na kastraci koček. Ten činí 400 korun a má za cíl omezit nárůst opuštěných a toulavých zvířat na území města.

Reklama

Od začátku roku mohou obyvatelé Poděbrad na radnici žádat o příspěvek na kastraci koček. 

"Protože jsme chtěli pomoci chovatelům koček a chtěli jsme pomoci tomu, aby se omezil počet těch divokých toulajících se koček. Takže jsme se rozhodli vymyslet takový program, kterému říkáme kastrační program. Přispíváme každému majiteli kočky v Poděbradech, která provede tento veterinární úkon a projde kastrací kočky, nějakou symbolickou částku," řekl Jaroslav Červinka, starosta města Poděbrady.

Město dává příspěvek na kastraci ve výši 400 korun a každý žadatel může během jednoho roku žádat o dar na kastraci maximálně 5 koček.

"Žadatel je každý občan, který má trvalý pobyt na území města. Je to jednoduchá žádost, kde žadatel vyplní údaje o své osobě, vyplní bankovní spojení a množství koček, na které žádá příspěvek. Důležité je, aby žadatelé vnímali tu situaci, že je nutné požádat do 3 měsíců od provedení zákroku a je potřeba doložit doklad o zaplacení," řekla Radka Kakrdová, mluvčí města Poděbrady.

Příspěvek se ale týká jen kastrace koček, což vyvolalo řadu diskuzí místních chovatelů koček.

"Byla kolem toho hezká debata na sociálních sítích. Rozšíříme to i o kocoury. Ale je pravdou, že kocour vám domů koťátka nepřinese," řekl Jaroslav Červinka.

Příspěvek, který finančně podpoří i kastraci kocourů, by mělo město podle starosty zavést v průběhu roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu