• Načítám...
>

SČ Kraj má Zlatého Ámose pro rok 2020

Středočeský kraj má svého Zlatého Ámose pro rok 2020. Porota ocenila nejoblíbenější učitele, které na cenu vždy nominují samotní žáci a studenti. Letos ve Středočeském kraji do soutěže děti nominovaly desítku kandidátů.

Reklama

Cenu Zlatý Ámos Středočeského kraje pro rok 2020 si odnesla Jiřina Štěpánková ze ZŠ Pavla Lysého v Hostomicích pod Brdy. Ocenění si převzala z rukou poroty a zástupců Středočeského kraje na zámku Berchtold a neskrývala při tom velkou radost.

"Pro mě je největší ocenění nejen to, že něco naučím, s tím se počítá, ale hlavně to, že mě děti mají i rádi. A není to tak, že bych pořád byla veselá a usmívala se, byla hodná, ne. Na druhou stranu je to o respektu, který jsme si myslím vybudovali," řekla Jiřina Štěpánková, vítězka středočeského kola soutěže.

Do soutěže Zlatý Ámos letos děti nominovaly 92 kandidátů z celé republiky. V rámci Středočeského kraje pak porota vybrala hned 3 učitele, kteří postoupí do semifinále.

"Jde nám o to, aby v těch počátcích měli žáci možnost vyjádřit se k tomu, co se jim na škole líbí. A když se vyjádří k tomu, co se jim líbí, tak zároveň tím i trochu řeknou, co nebo kdo se jim nelíbí," řekl Ladislav Hrzal, ředitel soutěže Zlatý Ámos.

"Když jsem dostal pozvánku na tuto akci, hne jsem zavzpomínal na několik svých oblíbených i méně oblíbených učitelů nebo profesorů, takže určitě vzpomínám, pár jich bylo. Já jsem svou školní docházku absolvoval ještě za minulého režimu, takže tato ocenění, jako je Zlatý Ámos a podobně, se tenkrát neudělovala. Pár adeptů bych mezi svými učiteli měl. Měl jsem hodně rád některé, některé jsem měl rád méně, ale to oni mě také. Já jsem nebyl úplně vzorný student," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Přihlásit svého favorita do soutěže je velmi jednoduché. Stačí vyplnit přihlášku, připojit charakteristiku učitele a připojit nějakou zajímavou příhodu spojenou s jeho osobou. Pak už jen sehnat stovku podpisů a je to.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu