• Načítám...
>

V Příbrami opraví divadlo

Divadlo Antonína Dvořáka v Příbrami konečně bude mít nová sedadla v hledišti. Původně se hlediště mělo výměny dočkat už vloni, ale rada města tehdy výběrové řízení zrušila. Diváci se mohou těšit větší komfort.

Reklama

Příbramské Divadlo Antonína Dvořáka už roky volá po rekonstrukci. Vedení radnice po neúspěšném výběrovém řízení se nakonec podařilo vybrat firmu, která začne s opravou přízemního hlediště 15. června.

"Rekonstrukce měla proběhnout už v loňském roce, ale vzhledem k tomu, že by se to nestihlo úplně přesně v době divadelních prázdnin, tak jsme tu rekonstrukci posunuli o jeden rok. V rámci té rekonstrukce dojde ke změně elevace hlediště, tedy ten samotný sklon té podlahy. Sice přijdeme o několik řad sedadel, ale celkově ten komfort pro toho návštěvníka bude daleko větší," řekl Jan Konvalinka, starosta města Příbram.

Nová sedadla by měla mít tmavě zelené čalounění s hnědými područkami. Zároveň dojde k redukci míst k sezení tak, aby diváci měli více místa na nohy a tudíž i větší komfort.

"Samozřejmě ta místa ubudou. Ubude asi 61 míst, protože chceme udělat širší odstupy mezi řadami, pohodlnější sedadla, bude se měnit celá elevace. Tak o 61 míst bude méně," řekla Anna Čiperová, zástupkyně ředitele Divadla A. Dvořáka Příbram.

Úpravy se dotknou i balkónu. Zde bude zrušena přední řada sedadel, protože neposkytovala sedícím dostatečný výhled na jeviště.

"Rekonstrukce se týká i balkonu divadla, kde dojde také ke změně pořadí sedadel tak, aby návštěvníci už dobře viděli přes ten ochoz, který tam je," řekl Jan Konvalinka.

Vyměněno bude rovněž i nouzové osvětlení a počítá se i s výmalbou hlediště. Cena rekonstrukce by se měla vyšplhat na necelých 8 milionů korun s tím, že práce by měly skončit během poloviny září, tedy před zahájení sezóny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu