• Načítám...
>

V Neratovicích vznikne nová poliklinika

V Neratovicích vznikne nová poliklinika v Urxově ulici. Architektonická studie, do níž jsou zapracovány všechny připomínky lékařů, je už dokončena. Stavba by měla být zahájena v roce 2021.

Reklama

Prostory současné neratovické polikliniky v Kojetické ulici už dlouhodobě nevyhovují současnému standardu. Radnice města se proto rozhodla postavit novou budovu. Ta by měla vzniknout na místě bývalé mateřské školy v Urxově ulici.

"Takže to bude úplně nová budova, bude v prostoru parku nedaleko současné nemocnice, takže se domníváme, že ty podmínky jak pro lékaře, tak pro pacienty, budou nesrovnatelně lepší," řekl Roman Kroužecký, starosta Neratovic.

Architektonická studie, do níž jsou zapracovány všechny připomínky lékařů, je už dokončena. Nová poliklinika by měla zároveň disponovat např. rehabilitací, lékárnou či prodejnou zdravotních potřeb.

"Vycházíme z kapacity současné polikliniky. Počítáme 24 ordinací, které tam jsou v současné době. Domníváme se, že to je nadimenzováno zhruba na velikost Neratovic," řekl Roman Kroužecký.

Projekt je v současnosti před dokončením územního řízení a stavebního povolení. Tato dokumentace bude pravděpodobně hotova do konce února.

"Pak bude probíhat inženýring, který nám zajišťuje také tato projektová organizace. Předpokládáme 2 nebo 3 měsíce, takže někdy v květnu by mohla být podána žádost o stavební povolení. Záleží na tom, jak to všechno dopadne. Když to dopadne dobře, chceme ještě v letošním roce zajistit, pokud to půjde, případně alespoň objednat, prováděcí dokumentaci tak, abychom mohli v začátku roku 2021 vypsat výběrové řízení na dodavatele," řekl Bohumil Koníček, vedoucí odb. správy majetku a investic Neratovic.

Pokud půjde vše podle plánu, se stavbou by se mělo začít už v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu