• Načítám...
>

Kladenský zimní stadion čeká oprava

Kladenští Rytíři budou hrát pod novou střechou. Vedení města hodlá stařičký stadion rekonstruovat. Lepší komfort by měli pocítit i fanoušci.

Reklama

Kladenský zimní stadion byl postaven v roce 1949. Od té doby prošel mnoha opravami. Ta poslední a největší se udála před 5 lety. Jednalo je hlavně o interiéry. Tentokrát se musí kompletně vyměnit střecha, která je dlouhodobě ve špatném stavu.

"Podle toho plánu se ta střecha má úplně odstranit včetně té konstrukce, která drží třeba i zvukovou techniku a podobně. Měla by být trochu vyvýšena," řekl Lukáš Jůdl, tiskový mluvčí klubu Rytíři Kladno.

"Naše představa je, že letos to vysoutěžíme, na podzim by se mohly začít ty konstrukce připravovat tak, aby se nenarušila sezóna a na jaře příštího roku by mohla začít instalace. Samotná stavba té střechy by měla trvat asi 4 měsíce," řekl Dan Jiránek, primátor města Kladno.

V současné době je střecha pod kontrolou statických senzorů, které včas varují v případě přetížení a případného zřícení.

"Za pomoci ČVUT se tam instalovaly měřáky, které kontrolují, jestli ta střecha je ještě v pořádku. Nicméně i jejich životnost někdy končí a je potřeba tedy provést celou tu výměnu," řekl Dan Jiránek.

Kromě nové střechy dostane stadion nová okna, elektrické rozvody, požární systém a zateplené opláštění.

"Fanoušci obecně vnímají kladenský stadion jako jeden z nejchladnějších, zejména v období prosince až února. I ten komfort pro fanoušky by se v tomto ohledu měl zlepšit. Je to i úspornější cesta k tomu, jak tady mít lepší ledové podmínky," řekl Lukáš Jůdl.

Vedení města plánuje do budoucna i další zásadní změny. A to opravu tribun, klubového zázemí a sociálního zařízení. Na této investici však bude nutné spolupracovat se státem, krajem, nebo využít dotace z evropských fondů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu