• Načítám...
>

Zámek Veltrusy zahájil sezónu

25. ledna byla zahájena sezóna na zámku Veltrusy. Do dubna tu mají zpřístupněný pouze jeden prohlídkový okruh. Mimo něj můžete navštívit také výstavu pohlednic.

Reklama

I v letošní sezóně můžete navštívit zámek Veltrusy. K vidění tu bude mimo jiné expozice s názvem Aristokracie - začátek konce, která pojednává o posledních 2 generacích majitelů tohoto zámku.

"Prohlídková trasa je poněkud zvláštní. Je to prohlídková trasa edukační, takže sice procházíme zámkem, ale procházíme současně i dějinami a životy posledních 2 generací majitelů zámku. Ta prohlídková trasa se jmenuje příznačně Aristokracie - začátek konce a vypovídá právě o konci aristokracie v českých zemích," řekl Pavel Ecler, kastelán zámku Veltrusy.

Kromě této expozice mohou návštěvníci vidět výstavu pohlednic veltruského zámku. Ta je k vidění v turistickém infocentru.

"Výstava historických pohlednic je zapůjčena od soukromého sběratele pana Kamila Brzáka. Je doplněna i takovým krátkým exkurzem do historie poštovnictví, pohlednice jsou doplněné zajímavými dobovými předměty a výstava bude trvat do konce března tohoto roku," řekl Pavel Ecler.

Během sezóny se návštěvníkům zpřístupní také další prohlídkové okruhy. Nebude chybět ani doprovodný program či akce, které na zámku pravidelně pořádají.

"Výstava Generál Laudon jede skrz Veltrusy, nebo mírně netradiční, i když u nás už tradici mají, cykloprohlídka po celém parku. Ta je samozřejmě na kolech s průvodcem, který je také na kole. Novinkou ve výstavách potom bude od dubna výstava fotografií ze sbírek veltruského parku," řekl Pavel Ecler.

Veltruský zámek zahájil svou sezónu už 25. ledna. Informace o návštěvních hodinách najdete na webových stránkách zámku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu