• Načítám...
>

Poděbrady motivují k třídění odpadu

Poděbrady chtějí své obyvatele motivovat k třídění odpadu. K tomu má pomoci sada tašek, kterou občané získají po zaplacení poplatku za svoz komunálního odpadu. Ten mohou zaplatit v pokladně městského úřadu.

Reklama

Od letošního roku mají Poděbrady pro své obyvatele připravenou novinku v podobě sady tašek. Ty mají sloužit domácnostem na tříděný odpad.

"Hlavní důvod je motivační, abychom zvýšili osvětu a vedli občany našeho města k třídění, protože to třídění považujeme za hodně důležité i vzhledem k souvislosti dalších věcí, které se chystají, ať už nařízení EU, že do roku 2030 musí skončit všechno skládkování. A my bychom neradi, aby většina odpadů končila ve spalovnách, takže se raději snažíme, aby občané třídili, aby se ty odpady daly znovu použít," řekl Jaroslav Červinka, starosta města Poděbrady.

Tašky dostane každý obyvatel Poděbrad, který přijde na pokladnu městského úřadu uhradit poplatek za svoz komunálního odpadu.

"V tuto chvíli musím říci, že do vyčerpání zásob obdrží ony pěkné barevné tašky, které motivují k tomu třídění, protože i na těch taškách jsou potisky, tašky jsou žluté, zelené a modré - plast, sklo a papír. Mohou pak v tom třídit," řekl Jaroslav Červinka.

Město zároveň připravuje také variantu pro malometrážní byty. Zájemci o tašky by si tak mohli vybrat mezi dvěma velikostmi.

"Podmínky jsou stejné. Mohou si je vyzvednout u nás na pokladně na radnici na Jiřího náměstí 20," řekla Radka Kakrdová, mluvčí města Poděbrady.

V současné době město pořídilo 500 sad tašek. Již brzy by se ale tento počet měl vzhledem k velkému zájmu navýšit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu