• Načítám...
>

Buštěhradská MŠ zvýší kapacitu

Buštěhradská mateřská škola se dočká přístavby. Díky ní se navýší její kapacita o dalších 50 dětí. Ty své zázemí najdou ve dvou nových třídách.

Reklama

Buštěhrad trápí nedostatečná kapacita v mateřské škole. Mnozí obyvatelé tak musí své děti vozit např. do téměř 10 kilometrů vzdáleného Kladna.

"Buštěhrad, jako většina obcí blízko Prahy, má ten problém, že se zde hodně staví. To znamená, že nám stoupá počet obyvatel a tím pádem potřebujeme i více míst pro děti ve školce a v ZŠ. Základní školu už jsme přistavovali asi před 3 lety. To byla také dotační akce, tehdy asi za 40 milionů. A teď budeme přistavovat školku," řekla Daniela Javorčeková, starostka města Buštěhrad.

O projekt budoucí podoby buštěhradské MŠ se postaral architekt Pavel Geier.

"Projekt navrhuje nástavbu hospodářského křídla stávající školky. Měly by tam vzniknout 2 nové třídy. V současné době máme kapacitu 130 dětí, máme úplně naplněno, takže všechny třídy jsou plné, mají kolem těch 27 dětí. Počítáme s tím, že pokud vzniknou 2 třídy, je možnost přijmout až o 50 dětí více," řekla Daniela Javorčeková.

To by podle zástupců města a vedení MŠ mohla být dostačující kapacita. Co se týče interiéru tříd, ten se nijak zásadně nebude lišit od stávající podoby.

"Předběžně to vypadá podobně, jako teď. My vlastně všechny třídy máme na tento způsob. A myslím, že nám vyhovují. Samozřejmě se budeme snažit dokoupit nové hračky, nové pomůcky a další vybavení a umožníme tak dětem, aby poznávaly svět kolem sebe," řekla Marcela Jonešová, zástupkyně ředitele MŠ.

Své nové podoby by se mohla v budoucnu dočkat také zahrada školy. Tu plánuje vedení města zrevitalizovat.

"Na to zase děláme jiný projekt, zkusíme na to jinou dotaci. Takže kdyby se to podařilo, tak ta školka se bude řešit komplexním způsobem včetně zahrady," řekla Daniela Javorčeková.

Na stavbu školky dostalo město dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši necelých 14 milionů korun. Stavba by měla začít na jaře a dokončena by mohla být začátkem roku 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu