• Načítám...
>

Projekty za milion změní tvář Slaného

Město Slaný opět vyhlásilo výzvu v rámci participativního rozpočtu. Lidé tak budou moci přijít se svými nápady jak město zkrášlit a změnit k lepšímu. Stejně jako vloni město na projekty uvolnilo milion korun.

Reklama

Město Slaný opět změní svou podobu za přispění obyvatel. Vedení města totiž znovu vyhlásilo výzvu v rámci tzv. participativního rozpočtu, v rámci kterého mohou lidé přihlašovat své projekty.

"Do 15. března se mohou přihlásit se svými projekty. Poté je taková fáze konzultační, kdy oni ty své projekty konzultují s našimi úředníky, kteří jim pomáhají překonat všechna úskalí, protože ono to není vůbec snadné, některé ty projekty zrealizovat," řekl Martin Hrabánek, starosta Slaného.

Město začalo s participativním rozpočtováním v roce 2017. Obyvatelé projevili zájem a tak výzvu město vyhlašuje každoročně. Hlásit se se svým projektem může jakýkoliv občan Slaného. Jestli uspěje, o tom rozhodnou opět obyvatelé města.

"Ve chvíli, kdy jim je pomůžeme připravit, tak probíhá veřejná prezentace. Ta bývá někdy v polovině dubna. Následně spouštíme hlasování. My máme více forem hlasování. Jedna je internetová a pak samozřejmě ještě máme sběrné boxy tak, aby třeba i starší občané nebo lidé, kteří nemají přístup k internetu, mohli hlasovat na základě prezentovaných projektů, které i vystavujeme a máme je i na webu města," řekl Martin Hrabánek.

anketa

V rámci participativního rozpočtování se už podařilo zkrášlit místní lesopark nebo také např. postavit dětské hřiště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu