• Načítám...
>

Středočeši připravili novinky pro turisty

Středočeská centrála cestovního ruchu představí na veletrhu Holiday World novinky pro letošní turistickou sezónu. Ty se zaměří hlavně na toulky či cyklovýlety po známých i zapomenutých královských místech středních Čech. V rámci expozice uvidí návštěvníci kopie císařské koruny Svaté říše římské a Svatováclavské koruny.

Reklama

Ve dnech od 13. do 16. února na veletrhu Holiday World představí Středočeská centrála cestovního ruchu novinky pro letošní turistickou sezónu. Návštěvníci budou mít příležitost se seznámit s různými možnostmi putování po kraji.

"Nově bude vydána také brožura malých cyklovýletů, které budou spíše zaměřeny na rodiny s dětmi. Ale myslím, že i některá náročnější cyklotrasa tam bude zvýrazněna," řekla Zuzana Vojtová, ředitelka SCCR.

Expozice se bude prezentovat pod novou značkou turistického regionu - Střední Čechy královské. Tato značka byla zvolena záměrně vzhledem k nejvyšší koncentraci hradů a královských měst v ČR.

"Byli jsme jeden z mála krajů, kde nebyla nějaká hlavní značka. Vymyslela se značka Střední Čechy královské, vymyslelo se toto logo. Uvidíme, jak budeme úspěšní. Já doufám, že ano," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Pro děti i dospělé bude připraven zábavný program. Největším lákadlem budou vystavené repliky Svatováclavské koruny a Koruny Svaté říše římské.

"O tyto repliky se v současné době stará GASK v Kutné Hoře. Na veletrh nám je zapůjčuje. Jsou to velmi hodnotné exempláře, o které samozřejmě musí být dobře postaráno, jsou pojištěny, 24 hodin budou pod dozorem," řekla Zuzana Vojtová.

Zájemci se zde také mohou seznámit s nejúspěšnějšími turistickými materiály, které pak mohou využít pro své toulky krajem. Mezi nejžádanější v posledních 2 letech patří např. mapa rozhleden, minipivovarů nebo kempů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu