• Načítám...
>

Neratovická ZŠ se dočká modernizace

V dubnu se začne se stavebními pracemi v neratovické základní škole. Nejprve dojde ke zbourání starší přízemní části budovy, kterou do jednoho roku nahradí patrový objekt. V něm vznikne několik kmenových a specializovaných učeben.

Reklama

V Neratovické ZŠ vzniknou nové specializované učebny. Ty budou součástí nové přístavby, která by tu měla vzniknout přibližně do jednoho roku.

"Bude tam celkem 10 tříd, z toho 8 kmenových. Počítáme s tím, že tam přesuneme čtyři 2. třídy a čtyři 3. třídy a k tomu budou 2 odborné pracovny. Jedna na polytechnickou výchovu, tedy na pracovní vyučování, výtvarnou výchovu, a bude to využívat určitě i školní družina. A jedna bude na výuku jazyků," řekl Jaroslav Kužel, ředitel školy.

Se stavebními pracemi se začne v dubnu. Nejprve je ale potřeba zbourat starší přístavbu, kde byl objeven azbest a jejíž stav je špatný. Během rekonstrukce bude výuka probíhat v provizorních prostorách.

"Jedna třída už se nám podařila rozpustit mezi stávající 3 třídy v ročníku. A zbývající 3 třídy přesuneme na náš druhý objekt. A tam je prostě musíme nějakým způsobem umístit. Jsou tam prostory ještě školní družiny, takže tam teď momentálně děláme vše pro to, aby se tam mohly děti od začátku dubna přemístit," řekl Jaroslav Kužel.

Celkové náklady na realizaci se vyšplhají na více než 100 milionů korun. Část z nich by mohla pokrýt dotace Ministerstva životního prostředí. 

"Město to bude financovat. Samozřejmě, že se budeme snažit získat na to dotaci. Máme přislíbeno z OPŽP, že bychom měli dostat zhruba 30 % na zateplení těch budov, čímž se to zase na druhou stranu o trochu prodraží, ale ty budovy budou, co se týče té tepelné bilance, podstatně výhodnější," řekl Roman Kroužecký, starosta Neratovic.

Školu navštěvuje více než 900 žáků. Tento počet zůstane zachovaný i po ukončení stavebních prací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu