• Načítám...
>

Do Roztok u Prahy se sjela celá Evropa

A masopust slavili i v Roztokách u Prahy. I tady nechyběl tradiční průvod a volila se i královna celé akce. Jak veselice probíhala uvidíte v další reportáži.

Reklama

Masopust, fašank, voračky, končiny nebo zkrátka karneval. Kousek za hranicemi Prahy bylo hodně veselo. Hudba, tanec, divadlo a hlavně kostýmy a masky. Tradiční i vtipné. V Roztokách u Prahy nechyběla postava medvěda, kobyly, nevěsty nebo smrtky. Místní považují roztocký masopust za jeden z největších nejen v Čechách. Člověk si tu totiž často připadal jako v Babylonu.

"Slyšíte tady ruštinu, angličtinu, němčinu, samozřejmě nejvíce Čechů, Pražané, Středočeši, lidé z celé republiky. Myslím, že na počet, když je to mezi 3 a 5 tisíci lidmi, je to největší masopust v republice," řekl Tomáš Novotný, místostarosta Roztok u Prahy.

Během veselí dorazila i vzácná návštěva - hejtmanka Středočeského kraje.

"Musím říci, že jsem velmi pozitivně překvapená, protože je tady spousta lidí a je tu hezká atmosféra. Takže já myslím, že je dobré dodržovat tradice a o to větší radost mám, že to je zrovna v takové blízkosti Prahy," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Do areálu Středočeského muzea na místním zámku a Braunerova mlýna zavítali i vojáci nebo doboví muzikanti. Ale užily si i děti. Pro ně bylo připravené divadlo. Masopust je pochopitelně plný dobrot. Lidé mohli ochutnat staročeská jídla, jako např. zelníky, bramborové placky nebo chleba se škvarkovou pomazánkou. Kdo přišel v civilu, mohl si masku půjčit.

anketa

Součástí programu byla volba královny masopustu. Roztocký masopust se nakonec sloučil na nedalekém Holém vrchu s masopusty z okolí, např. s tím únětickým. Do průvodu se vydaly tisíce lidí. Pochopitelně v čele s královnou masopustu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu