• Načítám...
>

Kostelec se dočkal sběrného dvora

Po téměř 5 letech se podařilo Kostelci nad Labem vybudovat sběrný dvůr. Ten dosud ve městě chyběl. Určený je pro fyzické osoby s trvalým pobytem ve městě, které sem mohou vozit odpad několikrát týdně.

Reklama

Kostelec nad Labem vybudoval sběrný dvůr. Ten dosud v tomto městě s více než 4 tisíci obyvateli chyběl.

"Sběrný dvůr je, jak se říká, srdce odpadového hospodářství každé obce. A tady bohužel do této doby žádné takové zařízení nebylo," řekla Kateřina Poláková, referentka odboru životního prostředí.

"My jsme tady v Kostelci měli sběrné místo, které bylo v podstatě na dvoře radnice, které bylo nevyhovující," řekl Josef Chalupa, starosta Kostelce nad Labem.

Cesta k novému sběrnému dvoru nebyla pro vedení kostelecké radnice nijak jednoduchá. Přípravy včetně samotných stavebních prací trvaly téměř 5 let.

"Papírování trvalo přes 4 roky, než jsme vybrali lokalitu, než jsme vybrali pozemek, než jsme udělali projekt, který by vyhovoval nám i současné legislativě. Samotná stavba pak trvala půl roku," řekla Kateřina Poláková.

Sběrný dvůr je určený fyzickým osobám s trvalým pobytem v Kostelci nad Labem. Ty sem mohou odpad vozit vždy ve středu, pátek a sobotu.

"Jsou to velkoobjemy, ať je to komunální odpad, zelený odpad, elektronika. V podstatě bereme všechny komodity, které potom následně ve sběrném dvoře případně ještě lisujeme, protože máme i lis," řekl Josef Chalupa.

Celkové náklady na výstavbu areály vyšly na 14,5 milionu korun. Více než 12 miliony se na něm podílela EU.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu