• Načítám...
>

Záchranka v Kostelci má nové zázemí

Záchranka v Kostelci nad Černými Lesy má nově zrekonstruovanou výjezdovou stanici. Místní pracovníci tady najdou lepší zázemí, přesto je to jen provizorium. Kraj totiž plánuje výstavbu nové výjezdní stanice.

Reklama

Nové pokoje, sociální zařízení a příjemné zázemí, z toho se mohou těšit záchranáři v Kostelci nad Černými Lesy. 

"Nová stanice byla v zájmu Kostelce i v zájmu tady sloužících lékařů, zdravotníků.  Ty podmínky, které měli v té bývalé budově opravdu nebyli dobré. Byla tam plíseň. Já jsem přesvědčená, že ti co zachraňují lidské životy, co se o nás starají si zaslouží lepší podmínky. A to by mělo být v zájmu každé obce," říká starostka Kostelec nad Černými Lesy, Jana Havelková.

Nové zázemí nebylo potřebné jen pro pracovníky, ale i pro samotný sanitní vůz. 

"Kyslíkové láhve, zajištění přístroje pro plicní ventilaci, zajištění přístroje pro monitorování a zajištění elektrické činnosti srdce, celou paletu léků, bez toho se moderní medicína dělat nedá. To všechno musíme mít v rezervě, musíme mít dekontaminační místnost. Po každém výjezdu musíme sanitku vyčistit," říká Jiří Knor, ředitel ZZS SČK.

V těchto prostorách byla záchranáři z Kostelce nad Černými Lesy měli zůstat nanejvýš dva roky. Pak by se měli stěhovat do nové stanice, kterou plánuje kraj zřídit. 

Bude to v rámci města Kostelce nad Černými Lesy. Já bych byl rád kdybych během jednoho roku měli zcela jasno, kam se to přestěhuje. Bude se jednat o celkově novou stavbu kontejnerového systému, předpokládám takto.  A myslím si že to bude odpovídat potřebám zdravotnické služby," doplňuje radní Středočeského kraje, Robert Bezděk.

Výjezdové stanice záchranky by se měli stěhovat i jinde. Vedení kraje totiž chce, aby záchranáři nesídlili v pronajatých prostorách kde platí komerční nájmy.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu