• Načítám...
>

Co se sportovní halou napoví analýza

Zbourat a postavit novou, nebo jen rekonstruovat sportovní halu? Tak na tuto otázku hledají odpověď zastupitele Rakovníka. Řešení by měla přinést analýza, kterou nechává město v současnosti vypracovat.

Reklama

Staré zázemí, opadávající opláštění a nehezká hrací plocha. Sportovní hala v Rakovníku není v dobrém stavu a podle vedení města by se její tvář měla změnit.

"Jak sami vidíte, tak hala je v poměrně neutěšeném stavu a je jasné, že je zapotřebí ji nějakým způsobem začít rekonstruovat nebo s ní něco dělat. Vedle jsme nedávno dodělali bazén, kde opadává omítka, jsou špatná okna, výplně zdí jsou prostě tristní. Je zapotřebí s tím něco dělat," řekl Jan Švácha, místostarosta Rakovníka.

Kromě stavu sportoviště ale nevyhovují ani rozměry hrací plochy. Ty totiž neumožňují využití pro všechny druhy sportů.

"Parametry nesplňuje jednak na floorball, na což je největší tlak v tuto chvíli a florbalisti opravdu chtějí, aby se tady dal hrát, protože v tuto chvíli odjíždějí trénovat i hrát do jiných měst," řekl Jan Švácha.

Na otázku, co provést se sportovní halou, by měla odpovědět analýza, kterou si nechává město vypracovat od specializované firmy.

"Rada města proto objednala analýzu variant těchto investičních záměrů ke sportovní hale. Objednala ji u společnosti, se kterou máme dobré zkušenosti, která nám analyzovala i rekonstrukci městského bazénu. Ta analýza nabídne radním několik variant řešení, co s tou halou nakonec bude," řekl Jiří Cafourek, tiskový mluvčí Rakovníka.

"Existují možnosti buďto tu halu rozšířit směrem k autobusovému nádraží, aby měla všechny parametry nebo ji jen opravit a nebo ji zbourat a na jejím místě postavit novou. Na to bychom chtěli odpověď, co je lepší a co nás vyjde levněji," řekl Jan Švácha.  

Analýza investičního záměru vyjde městskou kasu na 197 tisíc korun a potrvá zhruba 16 týdnu. O definitivním osudu haly by tak zastupitelé Rakovníka mohli rozhodnout na svém červnovém jednání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu