• Načítám...
>

Mnichovo Hradiště začne revitalizovat náměstí

V Mnichově Hradišti se finišují přípravné práce na revitalizaci zdejšího Masarykova náměstí. Tu vedení města rozdělilo na dvě fáze. Na první části, pokud vše dobře půjde, by se mělo začít pracovat ještě letos.

Reklama

Květen to je měsíc, kdy by podle vedení radnice mohla začít první část revitalizace Masarykova náměstí v Mnichově Hradišti. Pracovat se bude na takzvané jižní části.

"Plánujeme, že by se změnili povrchy, to znamená dlažba. Přibila by také zeleň, několik platanů, které vytvoří příjemnou alej, která by tam byla. Současně zálivy pro autobusy. To znamená, že by autobusy pouze zastavili na náměstí a vyložily, naložily cestující," řekl , starosta města Mnichovo Hradiště

Pokud vše půjde podle plánů hotovo by mělo být ještě letos a hned příští rok se začne pracovat na další části náměstí.

"To by jsme se pustili už před radnici a před místní budovu pošty. Zde bychom chtěli, aby tu vznikl takový malý lesík. Příjemné prostředí, kde na mlatové části náměstí vznikne 21 stromů, také malá moderní fontána. Je zde potom prostor pro trhy a kulturní akce, říká starosta.

O revitalizaci náměstí se v Hradišti mluví zhruba už 20 let. V roce 2014 se tu konala veřejná architektonická soutěž a k jednotlivým návrhům se mohla vyjádřit i veřejnost. A přípravné práce na revitalizaci už tady probíhají několik let.

"Před samotným zahájením revitalizace jsme se chtěli domluvit se síťaři, aby se povedli výměny veškerých sítí co jsou v zemí. Aby jsme nemuseli čekat na další sedání podkladních vrstev a aby finální povrch byl rovný a neklesal nám. Takže v průběhu tří let jsme měli rozkopané náměstí. Plynaři nám dělali vedení. Vodovod a kanalizaci jsme vyměnili a energetici nám vyměnili veškeré elektrické kabely, doplňuje Jan Mareš, místostarosta města Mnichovo Hradiště. 

Celkově náklady na revitalizaci náměstí by podle vedení města měli být zhruba 70 milionů korun. Radnice při financování počítá i s prostředky z evropských dotací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu