• Načítám...
>

U Kralup vzniká nová cyklostezka

Na sklonku minulého roku začaly práce na výstavbě nové cyklostezky z Kralup přes Otvovice až do Zákolan. Tato trasa by zároveň měla zajistit návaznost na cyklotrasu směr Praha. Celkové náklady jsou skoro 27 milionů korun.

Reklama

Mezi Kralupy nad Vltavou, Otvovicemi a Zákolany vzniká nová cyklostezka. Ta by měla usnadnit cestování cyklistům i mezi Prahou a hradem Okoř.

"Počasí nám přeje, takže se může stavět i v těchto měsících. Ta první část je šotolinová z propustného mlatu, potom se to bude střídat s původními cestami, opravenými. Přes vesnice to povede i po asfaltových cestách a dále, pod lesem mezi Zákolany a Otvovicemi to povede po mlatové cestě, " říká Libor Lesák, místostarosta Kralup nad Vltavou.

"Ta myšlenka už vznikla relativně dávno. Ta stavba byla spojená s problematickým výkupem pozemků. Muselo se to celé majetkoprávně vypořádat. A právě ta myšlenka vznikla z toho důvodu, že ta trasa je poměrně využívaná. Je to začátek trasy na Okoř. Ta silnice, která tam vede je celkem vytížena i z hlediska automobilů. Čili má to svůj význam i z hlediska bezpečnosti cyklistů a případných chodců, dodává Vojtěch Pohl, místostarosta Kralup.

"Myslím si, že na ty víkendové projížďky na kole, to bude spousta lidí využívat. Samozřejmě čekáme, že by to mohli používat i lidé, kteří budou jezdit do zaměstnání," doplňuje Lesák.

Úsek cyklostezky u Kralup by měl být hned s příchodem jara otevřen a další úseky by měly následovat. Cyklostezka si vyžádá i nemalé finanční náklady.

"Je to spojená investice všech tří obcí. Tedy Kralup nad Vltavou, Otvovic i Zákolan. Hlavní část je ale financována z IROPu na cyklotrasy, cyklostezky. Celkově to bude stát zhruba 27 milionů korun. Z toho 16 milionů je dotace a zbytek si dělíme mezi sebe podle úseku, které jsou v tom daném katastru stavěny," říká Libor Lesák.

Podél cyklostezky by měla během léta vzniknout i odpočinková místa a lavičky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu