• Načítám...
>

V Mladé Boleslavi hrají Amadea

Městské divadlo v Mladé Boleslavi má za sebou úspěšnou premiéru hry o životě hudebního génia - Amadeus. Na slavnostní premiéře nemohla chybět Mozartova hudba a byli k vidění i fotografie z natáčení veleúspěšného filmu Miloše Formana.

Reklama

Hudba Wolfganga Amadea Mozarta v podání smyčcového kvarteta odstartovala slavnostní premiérový večer hry Amadeus v mladoboleslavském divadle. Kromě hudby tady byli k vidění i fotografie Petra Našice, které pořídil při natáčení filmu Amadeus na začátku osmdesátých let v Praze.

"Za mina stojí to, že mě bylo 18 let a že jsem se tam dostal díky panu profesorovi, z architektury, Svobodovi. Ten dělal ve filmu divadelní kulisy a dohodl mi to s Milošem Formanem, že tam můžu chodit fotit, říká Petr Našic, fotograf.

Mladoboleslavské divadlo praskalo ve švech a diváci byli zvědaví, jak vše dopadne. Místní divadlo totiž poslední dobou sbírá jeden úspěch za druhým.

"Mladoboleslavské divadlo poslední dobou opravdu frčí. Ta sbírka těch Thalií, které obdrželi v posledních pár letech je opravdu úctyhodná. Já jsem měl tu možnost seznámit se s dramaturgickým plánem, co je čeká v této divadelní sezóně. A je to jedno zajímavé představení za druhým," tvrdí Karel Horčička, radní Středočeského kraje.

Ústřední dvojici si zahráli oblíbení herci Daniel Bambas a Petr Mikeska.

"Že mi Mladá Boleslav nabídne další roli a takhle krásnou je pro mě obrovská radost.  A samozřejmě taky závazek a pocit velké zodpovědnosti. A to, že je to Mozart, tak nic překvapivějšího mě asi nemohlo potkat," říká Daniel Bambas. 

"To, že to vypadá, že umím hrát na klavír, tak to opravdu neumím. Takže jsme s Daniele Bambasem prostě  se museli naučit vybraný kousíčky. Jsou to doopravdy kousky. To je pro mě zdroj velikého stresu," dodává Petr Mikeska.

Na Amadea můžete do Mladé Boleslavi vyrazit například 5 nebo 19. března. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu