• Načítám...
>

History park přibližuje práci archeologů

  • 24. února 2020,
  • 14:25,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Mezi archeology zve History park v Ledčicích. Hlavně děti si tady sáhnou na práci archeologů a také nahlédnou do světa archeologických vykopávek. Mohou si tady vyzkoušet například práci s keramikou nebo detektory kovů.

Reklama

Krásné prostředí pod horou Říp, čerstvý vzduch a toulky naší minulostí. Nejen to nabízí History park v Ledčicích, který zájemcům ukáže práci archeologů od a až do z. Aktivity si užijí zejména děti.

"Program ukazuje tu reálnou práci archeologa, takže my si ty děti rozdělíme do skupinek a postupně si ty jednotlivé skupinky projdou všemi dovednostmi za asistence a lektoringu archeologa. Ten ze začátku nechává ty děti pracovat po svém, když je potřeba tak práci upraví, ale je to hlavně o činnostech. Není to o dinosaurech a faraónech v Egyptě, ale je to pestré i tady, protože Střední Evropa je jakousi křižovatkou civilizací," říká provozní ředitel Beran.

Podřipský region je kontinuálně osídlen už zhruba osm tisíc let. Místní půda je tak bohatá na důkazy o tom, že tady lidé žili a pracovali. Mezi nejčastější nálezy tak patří zejména úlomky keramiky a pracovních nástrojů. Jejich věrné repliky si tady mohou děti prohlédnout, ale hlavně osahat. Mnoho aktivit pak mají připraveno také venku. Například práci s detektory kovů. 

History park pořádá také doprovodné akce a příměstské tábory. Zájemci se dozvědí veškeré aktuální informace na stránkách parku a také jeho facebookovém profilu. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu