• Načítám...
>

Mladoboleslavské divadlo hraje Amadea

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvádí hru o nejslavnějším hudebním skladateli všech dob - Amadeus. Kromě poutavého příběhu se na diváci mohou těšit na fantastické herecké výkony a třeba i operní zpěv. Ústřední dvojici hrají Daniel Bambas a Petr Mikeska.

Reklama

Hned tři držitelé Thalií  za herecký výkon se sešli v inscenaci o životě jednoho z největších hudebních géniu. Mladoboleslavské divadlo uvádí inscenaci Amadeus.

"Já jsem to záměrně chtěl stavět, nikoli na přehršli režijních nápadů, ale právě na tom že ty chlapy a celý ten mančaft je schopný rozehrávat tu situaci na jevišti a vytvořit něco, čemu já říkám herecké divadlo. Já doufám, že ten náš Amadeus popíše dobře to, že ten člověk byl geniální, ale neměl to lehký. A na dovolenou by jste s ním asi nejeli. A zároveň ten druhý, ten Salieri, který usiluje z té závisti o Mozartův osud je tak trochu jako každý z nás. My tedy neusilujeme o život našich bližních, ale to že občas k té žárlivosti nebo závisti jsme prostě účastni, to by se nás mělo dotknout," říká Pavel Khek, režisér inscenace.

Podle tvůrce je Amadeus skvostně napsanou hrou. Což potvrzuje veleúspěšné filmová verze  Miloše Formana. V tomto divadelním, zpracování se  diváci dočkají třeba i operních árií. Ústřední dvojici hraje Daniel Bambas a Petr Mikeska a právě pro Daniela Bambase byla nabídka této role velkým překvapením. 

"To je role, která vyžaduje po člověku, aby se nezkontroloval. To je nespoutaná energie a já jsem člověk v něčem vlastně racionální. A tady to chce nějak jako víc, větší risk, větší riziko. Jít spontánně trochu do věcí. Tak v tom to je asi nejtěžší. Je to energetická lavina, ten Mozart," popisuje herec, Daniel Bambas.

"To základní téma, myslím, že spoustu lidí se s nim setkává, já během tohohle zkoušení taky a to je průměrnost. Když máte vedle sebe někoho kdo je geniální. A je vám dáno to, že máte ty uši a poznáte, že to geniální je, tak to poskytuje spoustu prostoru pro mnoho zajímavých situací, kde se odkrývají různá zákoutí lidské duše," popisuje herec, Petr Mikeska.

Pokud si chce užít výborně napsanou hru, skloubenou s geniální Mozartovu hudbu, může vyrazit do městského divadla v Mladé Boleslavi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu