• Načítám...
>

Hornická ulice v Novém Jáchymově je opravena

Obce ve Středočeském kraji mohou využít fondy na obnovu venkova a výrazně tak přispět ke svému rozvoji. Tuto možnost využil i Nový Jáchymov na Berounsku, který potřeboval opravit silnice, které byly ve špatném stavu.

Reklama

Nový Jáchymov na Berounsku si nechal vybudovat v roce 2014 kanalizaci. Většina výkopových práci však vedla přes místní komunikace, což se výrazně podepsalo na jejich stavu. Místní radnice je tak nucena řešit jejich neutěšený stav. 

"Po těch zásazích do místních komunikací byly silnice v nedobrém stavu. Konkrétně tato Hornická ulice byla jedna z nejhorších. Komunikace se propadala, takže se to pořád vysypávalo," prozradila situaci starostka obce Nový Jáchymov, Dagmar Vlachová.

Právě Hornická ulice je pro obec klíčovou komunikací. Denně ji místní obyvatelé využívají jako hlavní spojení nejen s centrem, ale i s okolím. 

"Je to jedna z nejvyužívanějších komunikací, protože je ve středu obce. Je tady i nová zástavba. Lidé zde vozí děti do školky apod.," uvedla starostka obce Nový Jáchymov, Dagmar Vlachová.

Nový Jáchymov je malá obec s 650 obyvateli, která těžko shání peníze na tak velké investice. Proto se vedení radnice rozhodlo využít Fond na obnovu venkova, který poskytuje Středočeský kraj.  

"Ta investice stále necelých 1,3 milionu korun a příspěvek kraje tvořil necelých 650 tisíc korun," doplňuje starostka obce Nový Jáchymov, Dagmar Vlachová.

"Musím říct, že Fondy na obnovu venkova mám stále více rád. Postupem času zjišťuji kolik nových projektů přibývá, že ty vesnice umí s těmi fondy nakládat . Staví a budují z toho potřebné věci a člověk má radost, že ty vesnice a obce vzkvétají," uvedl radní Středočeského kraje, Martin Herman.

Místní radnice plánuje v rekonstrukcích silnic nadále pokračovat. V současné době se připravuje požádat o další dotaci na opravu Finské ulice,  a to ve výši 2 miliónů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu