• Načítám...
>

Aplikace PID Lítačka přináší novinky

  • 28. února 2020,
  • 13:51,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Aplikace Lítačka má novou funkci. Nově si přes ní budete moci koupit časové kupony. Brzy díky aplikaci také zjistíte zpoždění autobusů nebo tramvají a přibudou novinky i pro řidiče automobilů. Navíc se prodlouží platnost i některých plastových Lítaček.

Reklama


Cestování po Praze a středních Čechách je zase o něco jednoduší a to díky aplikaci PID Lítačka. Nově si  totiž můžete přes aplikaci koupit časové kupóny.

"Odpadá nutnost chodit na e-shop přes počítač nebo na přepážky dopravního podniku:" říká Michal Fišer, generální ředitel ICT Operátor.

Od února se tak mobilní telefon může stát plnohodnotnou náhradou plástové Lítačky. A za několik týdnů provozu už takto bylo zakoupeno zhruba 5800 časových kuponů. Aplikace navíc už brzy přidá další novinky.

"V Nejbližší době nás čeká zobrazování zpoždění autobusů, přímo v této aplikaci. To znamená, že cestující si bude moci zjistit, za jak dlouho, v případě zpoždění, autobus dojede. Tramvaje by pak měly následovat do konce tohoto roku," popisuje Fišer. 

Ale nejen pro cestující v městské dopravě je aplikace určena. Brzy pomůže i těm, kteří při cestách používají automobil.

"Dalším rozvojem s kterým mi počítáme, je navádění na volná parkovací místa. A současně řešení plateb za parkování v zónách placeného stání," dodává Michal Fišer. 

I pro ty co používají klasickou, plastovou Lítačku má operátor ICT novinku.

"Jsme se rozhodli, prodloužit, automaticky platnost plastových kartiček Lítačka. O další tři roky, těm uživatelům, kterým to končí v roce 2020," říká Michal Fišer.

Prodloužení je automatické a cestujícím, kterých se to týká budou rozeslány informační e-maily či SMS zprávy. Všechna tato opatření mají ušetřit čas a Pražanů a Středočechu, kteří museli často čekat v nekonečných frontách.

"Jedním z těch hlavních cílů je to, aby se už tyto fronty do budoucna nevytvářely. A aby si lidé cestovní doklad mohli pořídit maximálně pohodlně. S tím souvisí jak rozvoj aplikace PID Lítačka, tak i to, že jsou všechny služby on-line. A lidé si mohli pořídit ten kupón přímo z e-shopu nebo pomocí mobilní aplikace, tak prodloužení i plastové kartičky Lítačka, pro ty kterým mobilní technologie nejsou tak blízké," říká Petr Habáň, tiskový mluvčí ICT Operátor. 

Aplikaci PID lítačka si od jejího spuštění stáhlo už 630 tisíc uživatelů a do systému je registrováno i zhruba 860 tisíc plastových kartiček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu