• Načítám...
>

Čáslav čeká druhá etapa oprav obchvatu

Čáslav čeká druhá etapa rekonstrukce městského obchvatu. Práce odstartují v polovině Března. Město proto připravuje řidiče na komplikace v dopravě. Během stavebních prací budou muset využívat objízdných tras.

Reklama

V Čáslavi se už v 16. března rozběhnou rekonstrukční práce na druhé etapě obchvatu města. Řidiči se tak opět budou muset připravit na částečnou uzavírku silnice. 

"První etapa zahrnovala opravy první půlky těch mostních konstrukcí, teď je výhoda, že firma, která opravy realizovala by už neměla být z ničeho překvapená a bude opravovat tu druhou menší půlku těch konstrukcí," říká místostarosta Čáslavi. 

Opravy obchvatu provádí Ředitelství silnic a dálnic, město není přímým účastníkem. Přesto se bude opět snažit na průběh prací dohlížet. Během stavebních prací budou muset řidiči využít objízdné trasy, vedení města po projednání vybralo stejný způsob objížďky jako při první etapě. 

"Nechali jsme si vyhotovit bezpečnostní audit, který posoudil všechny možné trasy, které bychom mohli využít a ukázalo se, že trasa, kterou jsme použili během oprav první etapy, je i teď nejbezpečnější, říká starosta Čáslavi

"O objízdné trase rozhoduje krajský úřad, my jsme podle zákona povinni strpět jakoukoliv objížďku, ale samozřejmě se k ní vyjadřujeme,  dodává místostarosta Čáslavi.

Rekonstrukční práce by měly být hotovy v polovině letošního září. Vedení města se chce ale zasadit o to, aby se vše stihlo do konce prázdnin a běžný provoz byl obnoven už se začátkem školního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu