• Načítám...
>

Cyklostezky kolem Čáslavi budou letos kompletní

V Čáslavi se letos na jaře rozběhnou práce na výstavbě nové části cyklostezky. Ta propojí zatím nedokončený okruh po okolí města. V tuto chvíli vedení města vybírá zhotovitele, pokdu vše půjde podle plánu, do konce tohoto roku bude hotovo.

Reklama

Zájemci o výlet do Čáslavi a okolí s sebou budou moci vzít také kola. Město totiž letos dostaví poslední část cyklostezky, která propojí zatím nedokončený okruh Čáslav – Koudelov – Filipov – Čáslav.Město v tuto chvíli vybírá zhotovitele stavby. Pokud vše půjde podle plánu, práce by se měly rozběhnout už letos na jaře. Poslední část cyklotrasy by měla stát 21,5 milionů korun, větší část financí pokryje dotace.

"Jde o to, že to je projektová cena. V dnešní době, kdy je hodně zakázek a firmy je nestačí realizovat, tak se nám ceny vyšplhaly trochu výše, z toho důvodu jsme také byli nuceni první zakázku zrušit a vypsat novou," říká místostarosta Čáslavi Martin Horský (Čáslav pro všechny).

"Jsme v takovém území roviny, máme tady dost kulturních památek, Kutná Hora je nedaleko stejně jako Žleby. Myslím si, že tady je příležitost navštívit jak kulturní památky tak přírodu, doplňuje starosta Čáslavi Vlastislav Málek (Čáslav pro všechny). 

Součást nové trasy bude také most přes obchvat města, což výrazně usnadní přecházení přes vytíženou komunikaci. Na projekt město z vlastní kapsy uvolní šest milionů korun. Hotovo by mělo být do konce tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu