• Načítám...
>

V Čáslavi se staví nové byty

V Čáslavi odstartovala výstavba dvou nových bytových věží. Ty nabídnou celkem 34 bytů a nové bydlení by tak mělo získat zhruba sto obyvatel. Investiční akci realizuje vedení města a o tom, kdo byty získá, rozhodne losováním. Nové domy město vyjdou na téměř sto dvacet milionů korun.

Reklama

V Čáslavi odstartovala výstavba dvou bytových věží. Ty zájemcům nabídnou 34 nových bytů a nové bydlení by tak ve městě mohlo získat zhruba sto lidí. Město je v investiční akci za 119 milionů korun developerem a o tom, kdo byty získá rozhodne losováním. 

"Jdeme systémem bez licitací a dalších nákladů. Snažíme se jít cestou losu, to znamená, že za co postavíme ty domy, tak takovou cenu také udržíme pro zájemce, tak aby mohli obyvatelé zůstat na nejnižší možné ceně,  říká místostarosta Čáslavi Martin Horský (Čáslav pro všechny).

Výstavby dvou bytových domů by měla být dokončena na konci března příštího roku. Losování o tom, kdo byty získá proběhne ještě letos na jaře. Město také pracuje na generelu území, které ještě lze zastavět. Podle vedení se ještě bude Čáslav rozrůstat o další obyvatele. 

"Čáslav se stává takovým tím místem, které je poměrně dostupné i z Prahy. Řada lidí už dnes od nás dojíždí do Prahy za prací a prostřednictvím dráhy jsou tam za hodinku. Ceny bytů se s Prahou nedají vůbec srovnávat, takže si myslíme, že i z tohoto důvodu bude naše město zajímavé pro nové obyvatele," dodává starosta Čáslavi Vlastislav Málek (Čáslav pro všechny). 

Ve městě, kde žije zhruba deset tisíc obyvatel by tak v budoucnu mohl počet ještě stoupnout. Podle vedení Čáslavské radnice jsou ve městě podmínky k tomu, aby v něm mohlo žít ještě o tisíc obyvatel více. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu