• Načítám...
>

Slivenecký masopust nabídl pravou venkovskou zabijačku

  • 8. března 2020,
  • 14:03,
  • PRAHA 5,
  • Ladislav Jakub

Říká se - to nejlepší na konec. A tak jedna z posledních letošních masopustních oslav proběhla na samém okraji Prahy, ve Slivenci a Holyni. Masopustní veselí si užili právě v obou těchto částech Prahy 5. Ještře před průvodem masek ve Slivenci a po něm v Holyňské stodole. Tam se konala i zabijačka. Jde už o tradici. Letošní masopust byl už 13.

Reklama

Říká se - to nejlepší na konec.  A tak jedna z posledních letošních masopustních oslav proběhla na samém okraji Prahy, ve Slivenci a Holyni. Masopustní veselí si užili právě v obou těchto částech Prahy 5, ještě před průvodem masek ve Slivenci a po něm v Holyňské stodole. Tam se konala i  zabijačka.  Jde už o tradici. Letošní masopust byl už třináctý.

"Tradičně nás provází skupina Třehusk, kejklíří na chůdách, jitrničky, prejt, ovar -  zkrátka všechno, co k masopustu patří," prozradila místostarostka Slivence Lenka Kudláková.

"Já jsem si teď dala tlačenku a byla báječná. Já jsem na zabijačce nikdy nebyla, tak pro mě je to taky poprvé," doplnila slivenecká starostka Jana Plamínková.

Kdo neochutnal zabijačkovou polévku, jako by tam ani nebyl. A kdo měl chuť na sladké, i ten se dočkal  - ani cukrová vata nechyběla a balónky pro děti. A také umělci….

"Jsem vlastně už součástí místního inventáře. A co se mi líbí, že se místní obyvatelstvo tak komunitně  zapojuje.  Jsou všichni kreativní a snaží se vytvářet masky," řekla chůdařka Michaela Hradecká ze skupiny Blackout paradox.

Staročeská muzika, flašinet, zabijačkové dobroty a piráti, draci, dinosauři, vodníci, čertíci nebo indiáni a také vojáci v různých uniformách - ti všichni se setkali v průvodu ze Slivence do Holyně.  Nejlepší masky pak v prvním ročníku soutěže masek získaly odměnu.

"A součástí toho závěru té veselice v Holyňské stodole bude i tombola," dodala místostarostka Lenka Kudláková.

O slivenecko-holyňském masopust už slyšeli široko daleko, oblíbili si ho nejen místní, ale i přespolní, z okolní městských částí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu