• Načítám...
>

Strážníci v Lysé mají novou služebnu

Strážníci městské policie v Lysé nad Labem se přestěhovali do nových prostor. Svou služebnu mají nově ve společné budově s Policií ČR. Její rekonstrukce vyšla na 11 milionů korun.

Reklama

Bývalé prostory technických služeb v Lysé nad Labem se proměnily ve služebnu městské policie. Strážníci se sem přestěhovali z nevyhovujících prostor dosavadní služebny, která se nacházela v budově radnice.

"Tady jsme se diametrálně posunuli o několik levelů nahoru. Máme tu zázemí šaten, sprch, sociálního zařízení, zasedací místnost, kanceláře, místnost kamerového systému a operačního důstojníka a hlavně zázemí pro naše strážníky, kde mohou zpracovávat v klidu a pohodě zpracovávat náplň denní činnosti," říká Luboš Zita, vrchní komisař MP Lysá nad Labem.

V budově se nachází také služebna Policie ČR. Ta zde ale dosud neměla svého operačního pracovníka. Její propojení s městskou policií znamená pro obyvatelé Lysé zejména 24 hodinovou dostupnost operačního střediska.

"My tady máme tzv. prvosledovou hlídku, jinak oddělení Policie ČR je v Milovicích, tady máme policejní stanici. Takhle, jak jsme to teď spojili, tak budou mít občané jistotu, že tu vždy někoho ze strážníků najdou, bude tu nepřetržitý provoz. To je věc, která bude ku prospěchu a pomůže našim spoluobčanům," říká Karel Otava (ČSSD), starosta Lysé nad Labem.

Rekonstrukce služebny vyšla město na 11 milionů korun a v současné době zde slouží 14 strážníků městské policie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu