• Načítám...
>

Pečky zrevitalizují park

Městský park v Pečkách dostane během několika let novou podobu. Kůrovcem zasažené stromy, které tu byly pokácené nahradí nejpozději příští rok 160 nových stromů. Po dokončení revitalizace má toto zanedbané prostranství sloužit nejen ke sportu, ale také k odpočinku.

Reklama

Na letošní rok mají středočeské Pečky v plánu zahájení revitalizace městského parku. S plány na úpravu tohoto zanedbaného prostředí přišlo již v minulosti bývalé vedení města.

"Je to park, který vznikl v druhé polovině 20. století v tzv. Akci Z. Nebyl vystavěn úplně dobře, bylo tam několik stromů, které doslova snědl kůrovec, některé stromy začaly dožívat a byly napadeny různými chorobami. Ten park se tak stával provozně nebezpečným," říká Alena Švejnohová, starostka města.

"Bohužel kůrovcová kalamita se nevyhnula ani Pečkám, proto jsme dospěli k závěru, kdy se musí hodně kácet a budeme znovu vysazovat," říká Cecilie Pajkrtová, tajemnice MÚ Pečky.

Nový park bude mít co se stromů týče správnou druhovou skladbu. Tím by měly být stromy uchráněny od napadení nejrůznějšími škůdci.

"Těch stromů tam bude méně, to je ta nepříjemná část, ale za to budou mít dostatek prostoru pro to, aby rostly a mohly se správně vyvíjet. My jsme řešili problém přeštíhlených stromů, stromů náchylných k tomu, aby padly ve větru, protože jak jich tam bylo moc, tak se nevyvíjely správně," říká Alena Švejnohová, starostka města.   

Chybět nebudou ani keře, louky a městský mobiliář. Cílem radnice je vybudovat městský park, který bude sloužit jak ke sportovním aktivitám, tak k odpočinku.

"Bude tam dětské hřiště, posadíte se tam, dojdete si na záchod. Prostě tak, aby to byl dětský park," říká Alena Švejnohová, starostka města. 

 První práce na obnově parku by měly skončit na jaře roku 2021. Podle starostky města bude ale celková revitalizace trvat několik let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu