• Načítám...
>

Středočeský kraj má další respirátory

Středočeský kraj obdržel dalších 800 respirátorů z hmotných rezerv. Rozdělí je nemocím a záchranářům. Místa pro odběry určené výhradně hygieniky fungují v Kladně, Benešově a Kolíně. Podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové ale přibudou další.

Reklama

Středočeský kraj obdržel dalších 800 respirátorů z hmotných rezerv a rozdělí je tak nemocnicím. A to nejen krajským, ale také záchranné službě.  Po jednání Krizového štábu to řekla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová. Předmětem jednání, ale nebyly pouze ochranné pomůcky.

"Krizový štáb se sešel s řediteli nemocnic. Řešili jsme otevírání odběrových míst. V tuto chvíli mohu říci, že od včerejšího dne běží Kolín. Dnes se otevřelo Kladno a Benešov, kde to máme ve stanu mimo areál budovy. V Benešově je to v budově polikliniky. Zítra by se měla spustit Mladá Boleslav a do konce týdne předpokládáme, že otevřeme Příbram, " říká hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová Pokorná. 

Do odběrových míst mají v současné chvíli zamířit pouze lidé, u kterých to doporučí krajská hygienická stanice. Testování samoplátců kraj zatím nepřipravuje.  Co je týká odebírání vzorků v terénu, tak to zajišťuje celkem pět vozů, které jezdí až k lidem domů. Na výsledky si pak musí počkat. Podle vedení kraje by se je prioritně měli dozvídat členové IZS. 

"Stalo se nám, že čekají i dva dny na výsledek svého testu. Hasiči, záchranka, policisté, vojáci, tam budeme určitě tlačit na to, aby laboratoře upřednostnili v testování je, " říká hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová Pokorná. 

Hejtmanka pak také uvedla, že nemocnice v regionu omezí operace a vyšetření, které nejsou akutní a vyšetření.

"Touto cestou se omlouváme všem pacientům, kteří čekají, ale prosíme o strpení. Ta situace se ještě bude vyvíjet a v tuto chvíli soustředíme vše na to, abychom byli schopni reagovat na situaci, která vzniká s postupem šíření koronaviru na naší populaci. Pro nás je velice důležité zajistit zdravotnický personál, " říká hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová Pokorná. 

Ve čtvrtek 19. března hejtmanství očekává podle Jaroslavy Pokorné Jermanové velkou zásilku ochranných pomůcek.  Podle toho, jak rozsáhlá bude pak kraj vedle zdravotníků zásobí i poskytovatele sociálních služeb. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu