• Načítám...
>

V Kladně zůstávají v provozu tři školky

Jedním z problémů, který musí města v současné době řešit je, jak zajistit péči o děti těch, jejichž zaměstnání je potřebné pro boj s koronavirem. V Kladně se o děti policistů, záchranářů, nebo prodavaček postarají ve třech školkách.

Reklama

Mateřská škola Kořenského, MŠ Jaroslava Foglara a MŠ v ulici Růženy Svobodové. To jsou tři zařízení kterým mohou lidé pracující v důležitých oblastech veřejného života svěřit své děti i v době, kdy jsou všechna předškolní zařízení uzavřena. 

"Zatím ty školky nejsou příliš využívány, ale byla už řada dotazů od rodičů, kteří se ptali, kdyby se něco stalo, kdyby museli nastoupit mimořádnou směnu, zda-li jsou školky připravené. Ano, jsou připravené, ředitelky, učitelky a ostatní personál jsou připraveny zastat tu službu, kterou my jako společnost potřebujeme," řekl Kladenský primátor Dan Jiránek (ODS).

Podle vládního nařízení mohou být do školky přijaty děti ve věku 3 - 10 let v maximálním počtu 15-ti dětí na jednu skupinu.

 "Nám to připadá jako příliš vysoké číslo, proto jsme dohodnuti se školkami, kdyby ten počet dětí v jednotlivých třídách měl přesáhnout už pět, tak bychom případně aktivovali další školky. Zatím to opravdu nehrozí, ale nechceme jít na ten počet patnáct, to nám už připadá jako příliš vysoká možnost nákazy," sdělil kladenský primátor.

A které profese mohou žádat o umístění svých dětí do kladenských školek?

"je nám jasné, že to můžou být pracovníci společností, které nás zásobují plynem, elektřinou, prodavačky, zdravotníci...prostě my to dítě vezmeme ať příjde kdokoliv, pak budeme řešit jestli je ta profese potřebná. Na druhou stranu musím říci, že lidé jsou velmi zodpovědní a počítáme s tím, že sem budou chodit opravdu jen ti, kteří to nezbytně potřebuji a které potřebujeme my", uvedl Jiránek.

 Zatím jsou v Kladně otevřeny  tři školky, v případě mimořádné situace je  magistrát připraven otevřít všechna svá předškolní zařízení.

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu