• Načítám...
>

Kraj je připraven na nová opatření

Středočeský kraj se připravuje na další možná rizika, která mohou vzniknout v důsledku uzavření továren v Kolíně a v Mladé Boleslavi. Vedení kraje plánuje maximálně zapojit jako složky IZS tak i bezpečnostní složky. Hejtmanka oznámila, že během několika dní by mělo být dodáno přes třicet tisíc roušek.

Reklama

Vedení Středočeského kraje plánuje maximálně zapojit jednotlivé složky IZS a bezpečnostní složky v Kolíně a v Mladé Boleslavi. Reaguje tak na uzavření továren v těchto městech, kde stále přebývá velký počet agenturních zaměstnanců na ubytovnách. 

"Velmi vítám spolupráci s policií ČR a armádou ČR. Jsou v podstatě na povel ministra připravení v případě, že by se bezpečnostní situace v Kolíně a v Mladé Boleslavi zhoršila. V důsledku uzavření továren je velký počet agenturních zaměstnanců na místních ubytovnách. Zároveň nám profesionální i dobrovolní hasiči pomohou s distribucí hygienických prostředků," uvedla hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná.

Další zásadní změna se bude týkat odběrů zaměřené na vir Kovid 19. Do této chvíle tuto činnost zajišťovala pouze hygienická stanice. 

"Hygienická stanice nás informovala o novém algoritmu, který určuje to, že odběry budou moci indikovat i praktičtí lékaři. Teď  čekáme jen na to, zda bude stát schopen zajistit dostatek odběrových kitů či tzv. rychlo testů. Samozřejmě plánujeme je zajistit i vlastními silami," dodala hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná.

V nejbližších dnech by měla dorazit zásilka respirátorů typu 2. Zároveň kraj plánuje během dvou týdnů nakoupit přes 30 tisíc šitých roušek.  

"Také pořád čekáme na dvacet tisíc respirátorů typu 2. Já jsme Bezpečnostní radu kraje informovala také o úmyslu nakoupit 35 tisíc šitých roušek. Během chvíle chci objednat prvních 15 tisíc," dodala hejtmanka Středočeského kraje, Jaroslava Pokorná.

Ty budou distribuovány i do zařízení, která nezřizuje Středočeský kraj. Například řidičům autobusů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu