• Načítám...
>

Hejtmanka apeluje na slušnost chatařů

Chaty ve středních Čechách obsazují chataři. Ti sem jezdí i přes vládou nařízenou karanténu. Tu by ale podle hejtmanky i vedení měst a obcí měli trávit ve svých domovech.

Reklama

Chaty lákají k trávení vládou nařízené karantény většinu chatařů. Ti by ale podle starostů menších měst a obcí měli zůstat doma. K tomu je vyzývá také hejtmanka středočeského kraje.

"Naši obyvatelé chápou, že svoji karanténu chcete trávit v chatových oblastech, ale velmi vás prosím, v podstatě vás žádám, dodržujte pravidla karantény stejně tak, jako byste je dodržovali ve svých bydlištích. Prosím, buďte ohleduplní a nevystavujte místní obyvatele dalšímu stresu, protože ani pro ně to není jednoduché," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

V jednoduché situaci nejsou ani starostové obcí. Ti totiž pohyb rekreantů nemají šanci uhlídat.

"I když teď by měli chataři nebo majitelé chat dbát na pokyny, které jsou, tak tohle bereme jako věc, která se z naší strany nedá nijak uhlídat.  Je to samozřejmě špatně, protože lidé by měli respektovat zákaz vycházení, resp. omezení pohybu, ale neumím tomu zabránit," říká Rudolf Semanský, starosta obce Mukařov.

"Naše starosty chci požádat, pokud budou mít nějaký problém s tím, že nejsou dodržována pravidla karantény, aby se obrátili na Policii ČR, která je připravena pomoci," říká Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Karanténu vyhlásila vláda v souvislosti se šířením koronaviru. Nařízení platí od 16. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu