• Načítám...
>

Rakovník využil nouzový stav k revizi

Také život v Rakovníku kvůli nouzovému stavu pohasl. Městský úřad funguje v omezeném režimu a příspěvkové organizace města i kraje jsou zcela uzavřené. Například v městské knihovně využili nouzový stav k revizi knih. V nově vybudovaném aquaparku pak probíhá sanitace, která byla plánována na podzim.

Reklama

Také v Rakovníku teď není kvůli nouzovému stavu příliš živo. Městské příspěvkové organizace jsou pro veřejnost uzavřeny a uzavření bude platné po celou dobu nouzového stavu, postupné uvolňování zákazů a uzavírek má v rukou vláda.

 "My se snažíme dodržovat všechna opatření, která vláda vydala. Ještě předtím, než vláda vydala nařízení k uzavření mateřských školek, tak rada města o tom rozhodla v podstatě už s předstihem. Omezili jsme úřední hodiny na městském úřadě přímo v budově a také ještě předtím, než vláda nařídila nošení roušek, tak jsme tuto povinnost zavedli na našem úřadu," říká tiskový mluvčí města Jiří Cafourek. 

Vedení příspěvkových organizací ale nouzový stav využila k úkonům, které by bylo letos stejně nutné provést. Například v městské knihovně teď mají docela napilno. 

"Knihovna tohoto času využila pro revizi knižního fondu, který probíhá jednou za pět let, takže v podstatě teď je příležitost ten revizní fond provést," říká Jiří Cafourek. 

Pracovnice knihovny tak revidují všechny tituly, které mají v nabídce a kontrolují, zda sedí jejich počet a zaznamenávají kusy, které ve stavu chybí. Podobně využili čas také v nově vybudovaném aquaparku. 

" Co se týká nově vybudovaného aquaparku, tak tam probíhá sanitace, která by proběhla na podzim, bazény jsme vypustili, aby zbytečně neutíkaly energie a probíhá vyčištění areálu," dodává Cafourek. 

Veškeré informace o otevírací době a dalšího fungování městských institucí naleznou obyvatelé na stránkách města. Dotazy pak mohou klást například na lince tiskového mluvčího nebo přes sekretariát starosty. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu