• Načítám...
>

Kladno nabízí kulturní program online

Kladno připravilo pro obyvatele kulturní program online. V rámci něj se lidé mohou zúčastnit divadelního představení nebo zajímavé výstavy a to z pohodlí domova. Město tak chce svým občanům umožnit, aby se během nouzového stavu alespoň takto mohli zúčastnit kulturních akcí, které ve městě běžně probíhají.Stačí se pouze připojit na facebookovou stránku města.

Reklama

I když jsou městské a kulturní instituce zavřené, v Kladně se snaží lidem program, kterého se nemohou osobně zúčastnit, zprostředkovat alespoň online. Díky tomu tak zájemci nepřijdou například o divadelní představení nebo zajímavé výstavy. 

"My jsme připravili program zatím na Facebooku Kladno žije online, kde divadelníci dávají své hry, budeme mít prohlídku v našem zámku, kde máme výstavu krásných fotografií, ale lidi ji bohužel neuvidí, protože ona skončí dříve než ta opatření , máme tam různá cvičení a další kulturní akce. Takže doufám, že to lidi uvidí, protože nemůžeme jen tak sedět doma a neúčastnit se veřejného života, říká primátor Kladna Dan Jiránek (ODS).

I když se město snažilo vyzvat mnohé organizace k tomu, aby se online programu zúčastnily, mnohé spolky a sdružení ale také jednotlivci vedení města předběhly a samy se přihlásily s chutí se zapojit.

"Ten původní impuls vzešel vlastně od nich. My jsme se zaobírali tou výstavou fotek, která je opravdu pěkná a říkali jsme si, že je velká škoda, že ji lidé neuvidí, protože nemají šanci a následně se nám začali ozývat různí muzikanti, lidi kteří cvičí a rádi by s lidmi cvičili dále, ale nemohou, protože fitka jsou zavřená," vysvětluje Dan Jiránek (ODS).

Vedení města proto tuto iniciativu velmi vítá a bude v ní pokračovat po celou dobu, kdy budou platná přijatá opatření. V první fázi město veřejnost vyzývá k účasti na akcích v určitý čas. Později ale plánuje některé akce zveřejnit a umožnit tak lidem, aby se na ně mohli podívat zpětně třeba na youtube. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu