• Načítám...
>

Kladenští mohou změnit tvář města

Také v Kladně vyhlásili výzvu v rámci participativního rozpočtu. Lidé mohou do konce Května přihlašovat své návrhy na to, jak změnit tvář města k lepšímu. Vzhledem k probíhajícím opatřením v rámci nouzového stavu je ale možné, že město termín ještě posune. V minulých letech stáli lidé nejvíce o novou zeleň a dětská hřiště.

Reklama

V Kladně zatím stále probíhá výzva k veřejnosti v rámci participativního rozpočtu. Lidé proto mohou zasílat na radnici své návrhy na to, jak částečně změnit tvář města. Prozatím platí, že může veřejnost své podněty zasílat do konce května. 

"My mámě vyhlášený participativní rozpočet, teoreticky je to do konce května, kdy mohou lidé zasílat své návrhy. Uvidíme, jestli to nebude prodlouženo, protože teď je doba, kdy třeba se lidé nemohou jít podívat na to místo, kde by chtěli něco realizovat, nemůžou komunikovat tak jednoduše s ostatními, takže dojde k tomu, že ten termín nějakým způsobem posuneme," říká primátor Kladna Dan Jiránek (ODS).

Je ale možné, že se nakonec nebudou projekty realizovat letos, vzhledem k situaci ohledně epidemie koronaviru. Město totiž bude postupovat podle svých priorit. Návrhy ale nepřijdou vniveč, město je využije později. 

"Záleží na tom, jak půjde ekonomika dolů a jak dlouhá budou ta opatření. Prvotně musíme zabezpečit školky, hromadnou dopravu a podobné věci. Kdybychom viděli, že není šance z časových nebo finančních důvodů, tak přijmeme ty návrhy a zrealizujeme je příští rok," dodává primátor Dan Jiránek (ODS). 

Realizované projekty z minulých ročníků výzvy svědčí o tom, že Kladenští mají největší zájem o novou zeleň ve městě a také o místa, kde mohou trávit čas rodiče s dětmi, například na nových dětských hřištích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu