• Načítám...
>

Kraj kupuje pro policii nový vůz

Středočeští policisté se mohou těšit na nový vůz. Kraj se pro ně totiž rozhodl koupit speciálně vybavené vozidlo. Sloužit má ke kontrole řidičů nákladní dopravy.

Reklama

Přestože je dnešní doba plná koronavirových zvratů a omezení, u některých profesí se i přesto realizují původní plány. Platí to třeba u středočeských policistů. Aby mohli například důkladněji a plynule kontrolovat nákladní dopravu a její vozidla, potřebují k tomu i příslušné vybavení. A právě zde jim vyšli vstříc středočeští radní. Za necelých šest milionů řeší nákup nového speciálně vybaveného vozu, který by mohli v budoucnu využívat.

"Je to dodávka, ve které jsou všechny věci potřebné k těm policejním úkonům. Ale co je zajímavé, jsou v tom i váhy, takže policisté dokážou zvážit i ten kamion, což je velice užitečné," prozradil o novém voze radní František Petrtýl (ANO).

Na středočeských silnicích je velký provoz, a dopravní kapacity jsou vůbec příliš vysoké. To vše vede k tomu, že se tyto komunikace ničí.  Jednou z možností, jak je chránit, je podle radního právě kontrola hmotnosti nákladních aut.

" Připravujeme s policií i nízkorychlostní vážení, ale tam, kde by toto bylo neefektivní, a aby si policisté mohli zkontrolovat hmotnost toho vozidla, například u vjezdu do kamenolomu nebo z kamenolomu a z podobných zařízení, tak tam mohou policisté zastavit a to vozidlo převážit," doplnil středočeský radní.

Ke koupi druhého vozu se kraj rozhodl poté, co se ten první natolik osvědčil, že si jej policisté nemohli vynachválit. Jen na pokutách se prý vybralo více, než byla cena tohoto policejního auta.  To nové by policisté mohli mít k dispozici do dvou měsíců. Zda jej však budou moci hned využívat, není jasné. Kvůli koronaviru se totiž v současné době z důvodu ochrany zdraví a bezpečnosti řidičů i policistů kontroly neprovádějí.




Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu