• Načítám...
>

O rouškovou linku je zájem

Takzvaná roušková linka vznikla nově v Mělníku. Linka koordinuje dobrovolníky, kteří šijí roušky a spojuje lidi, kteří je potřebují. Za projektem stojí mělnická radnice.

Reklama

Od poloviny března je pro seniory v Mělníku zřízená linka, na kterou se mohou obracet se svými dotazy a prosbami  v souvislosti s opatřeními kvůli epidemii nemoci způsobené tzv. koronavirem. Z důvodu velkého nedostatku roušek byla také nově zřízená speciální roušková linka.

"Na rouškovou linku volají desítky lidí, kteří mohou šít nebo mohou poskytnout materiál," říká sociální pracovnice Irena Podivínská.
 "Telefonní číslo je 315 635 123. V podstatě se na tu linku mohou obracet lidé, kteří chtějí šít roušky, kteří chtějí poskytnout materiál, je to jakási koordinace, kdy my vyzvedneme materiál, který nám lidé mohou poskytnout, předáme ho lidem, kteří chtějí šít ...", dodává mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová Benešová.

Roušky pak pracovníci vyzvednout a distribuují dál. Především tedy mělnickým seniorům a lidem v první linii. Vše ve spolupráci s Červeným křížem, hasiči a městskou policií. Svědkem jedné takové koordinace byla naše kamera. Paní, která měla doma šicí stroj, ale neuměla šít, jej nabídla přes tuto linku někomu, kdo šít umí. Sociální pracovníci pak vše zařídili a stroj putoval k nové švadleně.  V současné době zajišťuje pomoc seniorům šest pracovníků.  Snaží se jim také nakoupit, vyzvedávají pro ně léky, nebo jim prostě jen poradí, jak se v době nařízených opatření chovat. Pomoc je zajištěna i pro ty v sociálních zařízeních. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu