• Načítám...
>

V Líbeznicích mají novou hasičárnu

Současná situace je náročná pro každou obec. Jedním z nejdůležitějších spolků, které svým spoluobčanům v krizové situaci mohou pomoci, jsou dobrovolní hasiči. Ke své činnosti ale potřebují dobré zázemí. Jedno z nejlepších mají nově v Líbeznicích.

Reklama

Sbor dobrovolných hasičů v Líbeznicích má dvacet čtyři členů. Všichni jsou už od počátku současné krizové situace v pohotovosti. Ke své práci mají nyní i komfortní podmínky. Už se nemusí tísnit v malé garáži pod kancelářemi starosty

"Naši hasiči měli k dispozici řadu let tyhle nevyhovující prostory. Dokonce jsme se báli, že jednou se propadne starosta až k nim do auta, protože jsme museli vybrat ten terén až pod základovou spáru budovy, abychom sem dostali nový hasičský vůz, který jsme převzali po profesionálních hasičích. Teď  naštěstí už máme pro hasiče důstojné zázemí, které potřebovali," říká starosta Líbeznic Martin Kupka (ODS). 

Příprava výstavby nové hasičské zbrojnice ale nebyla jednoduchá. Samotná stavba už šla ale poměrně rychle. Výsledek je nadmíru uspokojivý i z architektonického hlediska.

"Začali jsme s hledáním toho řešení a se sháněním peněz někdy před pěti či sedmi lety a letos se podařilo korunovat celou tu anabázi úspěšným otevřením hasičárny", vzpomíná Martin Kupka.

"Postavit to trvalo asi devět nebo deset měsíců a tady si můžete natočit, jak to krásně vypadá", zve nás velitel líbeznické jednotky Sboru dobrovolných hasičů Václav Pazdera.

"Celkové náklady na stavbu té nové hasičské zbrojnice se vyšplhaly na sedmnáct miliónů korun," dodává Martin Kupka

Líbezničtí hasiči pomáhají své obci v jakémkoli směru. Jsou připraveni na všechno.

"Dneska nikdo neví, je to ochranná složka státu, takže je v pohotovosti pořád. Takže uvidíme, jak se situace vyvine," vysvětluje Václav Pazdera. 

"Tak s každou kritickou situací na dobrovolné hasiče tady dochází. Dokonce pro celou řadu situací si nedokážu představit, že by ta obec fungovala dobře bez nich," říká Martin Kupka.

Hasičský sbor v Líbeznicích byl založen už v roce 1886. Společný osud se svoji obcí tedy sdílí už 134 let. 





Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu