• Načítám...
>

Nemocnice Mělník má nový babybox

Babybox v mělnické nemocnici se dočkal modernizace. Kromě toho byl také přemístěn na nové místo. Nachází se přímo v areálu ve spodní části budovy T, kde se nachází gynekologicko-porodnické a neonatologické oddělení, na kterém může být dítěti poskytnuta okamžitá péče.

Reklama

Mělnická nemocnice instalovala novou speciální schránku, která je určena k bezpečnému a legálnímu odložení nechtěného dítěte. Oproti původnímu nový babybox je umístěn ve spodní části pavilonu T, kde se nachází gynekologicko-porodnické a neonatologické oddělení. Díky tomu se miminku dostane okamžitá péče.

"Současný babybox je napojen na všechny moderní IT systémy.  Umožňuje včasnou reakci personálu. Bývalý babybox byl umístěn na druhé straně našeho areálu, kde byla docházková doba kolem 10 minut. Tady jsou u miminka do minuty," uvedl lékařský ředitel Nemocnice Mělník, Radek Havlas. 

Vedení nemocnice obdrželo nový babybox, který je vyroben z nerezového materiálu a má automatická dvířka, která se sama zavřou po vložení miminka dovnitř. Schránka je vybavena fotobuňkami, aby nedošlo k přivření ručiček či nohou do dveří.

"Technicky má babybox zajištěnou vlastní ventilaci tak, aby miminku byl zajištěn dostatečný přístup vzduchu. Jsou tam senzory, které měří teplotu i reakce miminka, takž víme, že je zdravé a živé," doplnil lékařský ředitel Nemocnice Mělník, Radek Havlas. 

Tato schránka je klimatizovaná a je vybavena náhradním zdrojem energie a zároveň je napojena na stálou službu nemocnice.

"V podstatě v každé sesterské službě je minimálně jedna sestra schopna Babybox obsluhovat s tím, že informaci o dítěti dostává automaticky primářka oddělení, staniční sestřička a vrchní sestra. Takže informaci o aktivaci Babyboxu dostane okamžitě hned několik lidí," dodal  lékařský ředitel Nemocnice Mělník, Radek Havlas. 

Babybox v Mělníku funguje už od 4. listopadu 2009. Od té doby zachránil tři miminka, naposledy 17. dubna 2019 chlapečka, který dostal jméno Lukáš. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu