• Načítám...
>

Brožury radí lidem bez internetu

Vedení města Slaný se rozhodlo poskytnout svým obyvatelům nejdůležitější informace nezbytné v době stavu nouze. Do poštovních schránek jim zaslalo brožury. Kromě cenných rad v nich zájemci najdou například telefonní čísla na úřad či bezplatnou linku psychologické pomoci.

Reklama

Radnice Slaného zaslala svým občanům informační brožury. Ty jsou určené zejména seniorům a lidem, kteří nemají přístup k internetu, nevlastní chytré telefony nebo se nedokážou orientovat v záplavě elektronických informací. 

"Máme kolem 60% seniorů a my jsme si už na začátku uvědomili, že řada z nich není na sociálních sítích, takže s nimi potřebujeme komunikovat jiným způsobem. Samozřejmě k tomu používáme i rozhlas, ale upřímně, co je psáno to jed dáno. A je také důležité, že tu brožuru mohou mít u sebe a mohou s ní pracovat," uvedl starosta města Slaný, Martin Hrabánek.

Kromě cenných rad v nich zájemci najdou například telefonní čísla na farní charitu, která ve spolupráci s městem pomáhá zajišťovat nákup potravin, léků, či drogerie. 

"Ve spolupráci s farní charitou organizujeme nákupy pro seniory. Jsou tam základní balíčky, které si mohou lidé objednat. Dále jsou v brožuře kontakty na živnostníky, kteří zajišťují výdej obědů," dodal starosta města Slaný, Martin Hrabánek.

V brožuře jsou uvedeny i bezplatné linky, které poskytují seniorům psychologickou pomoc.

"Senioři potřebují v této době psychologickou pomoc. Na lince pracují skuteční odborníci, kteří se seniory komunikují a řeší jejich starosti. Linka je velmi využívaná," doplnil  starosta města Slaný, Martin Hrabánek.

Brožury jsou k dispozici i na městském úřadě. Cenné rady a informace naleznou zájemci i na webových stránkách covid-slany.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu